Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Byr på forhåndslytt i Bykjernen

Byr på forhåndslytt i Bykjernen

Frank Tønnesen, også kjent som Tønes, gir ut ny plate i slutten av måneden. FOTO: André Løyning

- Klar for ny Tønes-plate? Ta en forhåndslytt! oppfordrer Tor Martin Bøe i Kinkverk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.01.2015 kl 10:14

I morgen får folk muligheten til å høre noen sanger fra "Vindbrest" i Bykjernen i Egersund.

- Vi setter opp et par lyttestasjoner. Betingelsen er at de som vil lytte, sier en setning eller et par ord til kamera etterpå om hva de synes, sier Tor Martin Bøe.

Planen er at uttalelsene skal brukes i små promosnutter på YouTube i dagene fram mot utgivelsen av den nye Tønes-plata.

- Ved å investere to sekunder av livet sitt på internett, får man muligheten til å høre en av årets beste plater én måned før resten av landet, frister Bøe, som driver plateselskapet Kinkverk sammen med en annen utflyttet eigersunder, Frode Strømstad.

Han vil ta imot publikum i Bykjernen i morgen sammen med André Løyning, som skal lage videosnuttene, og Johan Aakre. Løyning laget i fjor musikkvideo til Tønes-singelen "Indianara".

- Folk får låne en iPod med headset og får lytte i 10-15 minutter, forklarer Bøe.

"Vindbrest" skal utgis 30. januar. Dette er oppfølgeren til "Sån av Salve" fra 2012, som blant annet vant to Spellemann-priser og fikk svært gode kritikker.

- Jeg er sørvestlending, så jeg tipper at også "Vindbrest" kan gjøre det sånn passe greit. "Sån av Salve"-suksessen kan vi nok ikke ha forhåpninger om å gjenta, men vi merker på forhåndsinteressen at Tønes er blitt en nasjonal artist, ikke bare en superhelt i Rogaland, sier Bøe

Første singel fra "Vindbrest" slippes til radio mandag. "Dråba i sjøen" blir da A-listet på landets største radiokanal, P1. Sangen slippes digitalt og blir tilgjengelig på strømmetjenestene neste helg. Fredag formiddag hadde låta premiere i "Nitimen".

- "Dråba i sjøen" er en nydelig og ettertenksom sak. Jeg har hatt den klistret på hjernen siden jeg hørte den første gang i studio. Den er mer pop enn hva man har hørt fra Tønes tidligere, men ikke en løgnaslåt, forklarer Kinkverk-sjefen.

I slutten av måneden er det release-konserter for "Vindbrest" på Mungåt Ølbar i Egersund. Konsertene ble utsolgt på 15 minutter.

Den nye plata er produsert av Frode Strømstad og innspilt i Oslo og Egersund. Per Dybvig står bak coveret. Plata byr på følgende 11 låter: "Antikkmesso på Figgjo", "Dråba i sjøen", "Då Runar fekk skabb", "Spør meg", Grett å få besøg", "Lygn og lort", "Tordis, Gustav og andre savn", "Klare farga", "Mindre", "Sprøe svor" og "Villspor".

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!