Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

— Fantastisk åpning

— Fantastisk åpning

Olaf Olsen og Anne Lise Frøkedal i I Was A King, som spilte på Mungåt.
Foto: Ingve Aalbu FOTO: Ingve Aalbu

Rundt 500 løste billett første kvelden under Egersund visefestival. Totalt var cirka 600 personer på de ulike konsertene. Arrangørene er strålende fornøyde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.07.2015 kl 12:26

- Det ble en fantastisk åpning både musikalsk og publikumsmessig. Vi har hatt en hel del flere publikummere enn hva som er normalt på en torsdag under visefestivalen, sier Henning Feyling, som er leder for komiteen.

- Hva er forklaringen på den gode oppslutningen?

- Vi vet at Tønes trekker publikum. I tillegg velger jeg å tro at festivalstemningen kom med det gode været. Og så har vi et veldig godt program, svarer Feyling.

Tønes-konserten i Turnhallen var fullsatt og vel så det.

- Det var stinn brakke allerede en halvtime før konsertstart. Vi skulle gjerne hatt et større lokale å presentere Tønes i. Samtidig er det kjekt at konserten har en viss eksklusivitet. Folk må kjenne sin besøkelsestid - og det gjør de, sier Henning Feyling.

Les også: Varmt og fullt på Tønes

- Hva er forventningene videre?

- Nå er vi i gang. Vi fikk ei tordenbyge i natt, men været ser ut til å holde seg tålig bra. Jeg tror vi har mye kjekt i vente.

(artikkelen fortsetter under bildet..)

Se bildet større

Norman Blake (t. v.) og Joe Pernice utgjør sammen The New Mendicants. De er til daglig å finne i henholdsvis Teenage Fanclub og Pernice Brothers. The New Mendicants gjør en ny konsert på visefestivalen i kveld. FOTO: Ingve Aalbu

- Hva blir høydepunktene i kveld?

- Tja, Jonas Alaska kan bli veldig bra. Men det er mye gøy på programmet. Jørgen Tjemsland gjør en morsom greie. Ida Jenshus er tilbake på visefestivalen. I tillegg ser jeg virkelig fram til konserten med Mary Gauthier i Konsulatet, svarer lederen for festivalkomiteen.

Amerikanske Mary Gauthier, som opererer i sjangeren country/folk-rock, fikk for øvrig en godt timet anbefaling også på Twitter i går. Den ikke ukjente grøsser-forfatteren Stephen King skrev da følgende: "Sometimes a song crystallizes everything you feel. For me one of those songs is "Mercy Now," by Mary Gauthier."

Andre artister på visefestivalen i kveld er Frk. Fryd, Trond Granlund Band, Egil Olsen, Aaslandbros. og Albert og Elise, for å nevne noen. Festivalen avsluttes lørdag.

Det skjer også ting i sentrum på dagtid. I ettermiddag slår I Was A King seg sammen med Joe Pernice og Norman Blake fra The New Mendicants og gjør to gratiskonserter i gågata.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!