Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Første slipp fra visefestivalen

Første slipp fra visefestivalen

The Essex Green: Jeff Baron, Sasha Bell og Christopher Ziter.

To band og én artist er så langt bekreftet til årets Egersund visefestival: The Essex Green, Vasas flora & fauna og Dan Wilson.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.12.2015 kl 21:42

The Essex Green, som er et popband fra New York, fikk mye skryt for platene «Everything is green» (1999), «The long goodbye» (2003) og «Cannibal sea» (2006). Etter utgivelsen av sistnevnte tok gruppa pause på ubestemt tid. Nå er bandet tilbake, og det jobbes med nytt album. I den forbindelse spiller The Essex Green på Grand Scene under visefestivalen.

— The Essex Green gjorde en fantastisk konsert på Losen i Egersund 2004. Jeg er veldig glad for å få dem tilbake til byen, sier Frode Strømstad, som har booket konserten.

Fornøyd er han også med å ha fått bekreftelse fra Vasas flora & fauna. Albumet «Släkt med Lotta Svärd» fikk svært god kritikk da det ble sluppet i vår. Vasas flora & fauna framfører pop på ekte vasadialekt, inkludert en gjendiktet versjon av Monkees-hiten «If I ever get to Saginaw again», som i svensk språkdrakt er blitt til «Om jag nånsin far til Jakobstad igen». Vasas flora & fauna spiller på Grand scene torsdag kveld under visefestivalen.

Også Dan Wilson, til daglig frontfigur i Liverpool-bandet The Cubical, er bekreftet til årets arrangement. Han stiller med band.

— Det blir mørkt i Grand Kjelleren. Et åpenbart referansepunkt her er Nick Cave, forteller Halvor Ø. Thengs, som står for bookingen.

Ifølge Henning Feyling, som er leder for festivalen, er ingen flere artister klare foreløpig.

— Vi hadde håpet å kunne gå ut med et relativt stort navn nå før jul, men må vente til over nyttår med det. Vi er uansett i rute. Det er mange baller i lufta for tida. Nå gjenstår det å hente dem ned, forklarer Feyling.

Årets festival arrangeres fra 30. juni til 2. juli.

Se bildet større

Vasas flora & fauna.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!