Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ølbar får egen konsertserie

Ølbar får egen konsertserie

Frode Strømstad skal booke konserter til Egersunds nye ølbar. FOTO: Silje Andersen

Frode Strømstad booket gjennom flere år artister til Egersund visefestival. Når Mungåt Ølbar åpner i november, blir det månedlige konserter i serien "Kinkverk presenterer...".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.08.2014 kl 10:38

Målet er å skape et konserttilbud av høy kvalitet året rundt.

- Etter å ha drevet med booking, plateselskapsdrift og bandvirksomhet i lang tid, har vi fått etablert et veldig spennende nettverk både nasjonalt og internasjonalt. Vi er derfor veldig fornøyde med at Mungåt får på plass en ny scene og arena i Egersund som gjør det mulig å tilby kvalitetskonserter og arrangementer på fast basis. Planen er å skape store kulturopplevelser i en setting som er intim både for publikum og artistene, forklarer Strømstad, som har planer om å trekke til seg navn som vanligvis ikke ville ha besøkt regionen. Han ser også for seg at enkelte av dem vil opptre i helt andre settinger enn de gjør til vanlig.

Plateselskapet Kinkverk drives av Strømstad, kjent fra gruppa I Was A King, og en annen utflyttet eigersunder, Tor Martin Bøe. Det var Kinkverk som ga ut Tønes-singelen "Indianara" tidligere denne måneden. Selskapet har flere prosjekter på gang utover vinteren og våren.

Mungåt Ølbar skal etter planen åpne i Nesgården i Egersund i begynnelsen av november. I lokalene blir det en egen konsertscene. Strømstad kan foreløpig ikke røpe så mye konkret om hva han ser for seg, men sier at han har ei lang liste med artister han har lyst til å invitere til byen. Første konserthelg blir 30. og 31. januar neste år.

- Lista mi inneholder både nasjonale og internasjonale navn. Musikalsk blir nok dette en forlengelse og naturlig videreføring av det jeg har gjort i visefestivalsammenheng, sier Strømstad.

Han booket i flere år artister til Grand scene under visefestivalen, men ga seg etter fjorårets arrangement. Blant artistene han har fått til Egersund de siste 10-12 åra, er Sufjan Stevens, Peter Buck, The Minus 5, The Clientele, Cryptacize, Robyn Hitchcock og Joe Boyd.

- Mens jeg booket til visefestivalen, var det mange navn og artister jeg skulle ønske jeg kunne fått dit, men som det ikke lot seg gjøre å hente, blant annet på grunn av timingen. Jeg tror det vil være lettere å få til, så lenge man ikke er låst tidsmessig til bare én helg i året, forklarer Strømstad.

Han ser for seg konserthelg én gang i måneden.

- Publikumskapasiteten på Mungåt vil være begrenset. Lokalene tar ikke mer enn 80 til 100 publikummere. Det ønsker vi å bruke for det det er verdt. Her er det fullt mulig å skape en interessant ramme rundt konsertene og en intim setting, mener Frode Strømstad.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!