Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Leteområdet utvides

Leteaksjonen fortsetter for fullt utover natten

Klokka 22.15 opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge at rundt 15 fartøy deltar i letingen etter en 51 år gammel hummerfisker som er savnet etter at han gikk ut med båt fra Hellvik fredag formiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.11.2014 kl 09:11

Hummerfiskeren skal ha gått på sjøen ved 10-tida i formiddag med sin 26 fot store båt. Da han ikke var kommet inn i kveldinga ble han meldt savnet. Mannen gikk ut med sin sjark av type Elwaro. Redningsskøyta ble satt inn i letingen. Et kystvaktskip ble også dirigent til området.


Blant båtene som leter er også en losskøyte som var på vei til en oppdrag i Rekefjord. Den satte i stedet kursen mot leteområdet ut av Hellvik.

Etter det DT får opplyst skal også flere båter fra Hellvik være med i søket etter den savnede fiskeren som skulle se etter noen teiner i Moivige.

- Vi har foretatt beregninger med utgangspunkt i vind- og strømforholdene for å forsøke og sannsynliggjøre hvor båten med fiskeren kan være, sier Per Fjeld.

Klokka 20,25 opplyste Per Fjeld at leteområdet er utvidet nordover. Leteområdet var da 45 ganger 25 kilometer.

Av seilingsruten til redningskrysseren "Peter Henry von Koss" framgår den er et stykke nord for Brusand.

Vinden i leteområdet har økt til liten kuling.

Fiskeren skal ha hatt med seg en mobiltelefon, men Fjeld vet ikke sikkert om det er tilfelle.

Klokka 22.15 opplyser assisterende redningsleder Bjørn Magnussen at kystvaktfartøyet "Ålesund" er ventet til leteområdet før klokka 23.00.

Flere fraktefartøy er omdirigert og deltar i søket. Det letes i et område fra Eigerøy i sør til Revet i nord.

- Ettersom vi ikke har fant båten der vi startet letingen håper vi at den har drevet avgårde og at fiskeren fortsatt er ombord, sier Magnussen.

Letingen fortsetter for fullt i natt.

Et Sea King-redningshelikopter har deltatt i letingen. Det har nå vært på basen for å fylle drivstoff og returnerer igjen til leteområdet.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!