Nå starter prosessen

  Havnestyret i Eigersund kommune begynte mandag drøftelsene om framtidig organisering av Egersund havn. Eigersund kommune er formelt sett nødt til å se på organiseringen av Egersund havn, på grunn av den nye havne- og farvannsloven. Men diskusjonen ble noe preget av den harde kritikken som i forkant er blitt framsatt mot havnesjefen, blant annet på havnekonferansen i regi av Egersund Sea Services (ESS) 16. september i år. Kritikken er ikke ny, og har også tidligere vært drøftet av havnestyret. På møtet i havnestyret sa ordfører Terje Jørgensen jr. (H) at han er enig i mye av den kritikken som ble framsatt, men ikke i den formen som kritikken fikk. Vi vil gi ordføreren rett i at til syvende og sist er det jo havnestyret som er ansvarlig, og således rammer kritikken havnestyret mest av alt, mer enn havnesjefen personlig. Havnesjefen redegjorde på møtet for at det er ganske god trafikk og virksomhet i Egersund havn, og fikk ros for dette. Men det er ikke det som er problemet. Problemet er at det har vært så lite utviklingsfokus og oppmerksomhet på næringsutvikling. Men dette er ikke havnesjefens skyld. Det må politikerne bære ansvaret for. På møtet i havnestyret redegjorde ordføreren, som også er havnestyrets leder, for at det pågår sonderinger med ulike aktører for å kartlegge hvilke muligheter som foreligger for utvikling av Egersund havn. Det er blant annet kontakt med Risavika havn, Hå og Sokndal, for å se på mulige former for samarbeid. I tillegg er det kontakt med næringslivsaktører som kan bidra med økt trafikk og virksomhet i kaiområdet. Ordføreren tok spesielt til orde for at etableringen av Egersund næringspark, ny veiforbindelse fra Eigestad til Egersund og utviklingen av kaiområdet. Jørgensen tok også til orde for at Eigersund kommune bør være villig til å åpne for næringsutvikling i nye områder, og at det er nødvendig å tenke stort nok og langt nok fram. Vi er helt enig. Det er av helt avgjørende betydning for det arbeidet som nå skal gjøres, at politikerne tør å satse sterkt og visjonært, med dristige løsninger. Egersund har mange muligheter, men det fordrer at man ser mulighetene og ikke begrensningene. Vi er også enig med ordføreren at det blir helt avgjørende å trekke inn eksterne krefter i det utrednings- og kartleggingsarbeidet som må gjøres de neste månedene. Eksterne rådgivere kan se muligheter som lokale krefter ikke selv får øye på. Det er fristende å minne om at det som i dag kan framstå som urealistisk i ettertid, kan framstå som en genierklært strategi. Forutsetningen er om man lykkes eller ikke. Men det finner man aldri ut av dersom man aldri prøver. Derfor er det en viktig og nødvendig prosess som ordføreren nå har satt i gang.

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon