Næringsbyen Egersund

Tidsskriftet Kapital og analyseselskapet Dun & Bradstreet mener Egersund er den sjette beste byen i Norge på næringsutvikling. Porsgrunn kommer på topp, etterfulgt av Kristiansand, Stavanger, Arendal og Ulsteinvik. Deretter tikker Egersund inn til en sjetteplass. Ordfører Terje Jørgensen jr. gleder seg, rettmessig, over den gode plasseringen. Han peker på at Egersund kom på en fjerdeplass i fjor, og synes det er hyggelig å fortsatt være med i tetsjiktet nasjonalt. Som grunnlag for kåringen, legger Kapital og Dun & Bradstreet vekt på følgende faktorer: Hvor stor evne har byen til å skape nye arbeidsplasser, hvor stor andel av innbyggerne arbeider i næringslivet, hvor mange nye aksjeselskap ble det etablert i året som gikk, hvor stor er produktiviteten og avkastningen i lokale bedrifter, og hvor solide er bedriften med henblikk på egenkapital. Vi skal gi ordføreren rett i at det nok er underkommunisert hvor godt næringslivet i regionen egentlig er. Jørgensen peker på at Dalane og Egersund har bedrifter som hevder seg i verdenstoppen. Det er viktig at næringslivet blir flinkere til å fortelle om suksessene sine, og at de gjør det med virkemidler som gir Dalane Tidende og andre medier anledning til å fortelle om disse. Næringslivet bør i sterkere grad være opptatt av å løfte opp og fram enkelthistorier og saker som viser hva selskapene får til, og som kan bidra til å bygge stolthet i Egersund og Dalane. Det er ikke sikkert at et slikt mer tidløst profileringsarbeid selger produkter der og da. Men det vil kunne medvirke positivt til å bygge og fundamentere en suksesskultur, og vil kunne styrke både rekrutteringen til selskapene og tilflyttingen til distriktet. Denne uken har også Dalane Tidende presentert styretoppen i Dalane, som viser at Sverre Garpestad og advokat Asbjørn Stokkeland topper listen, med en lang rekke styreverv fra B&G-systemet. Det er dårlig med kvinner på listen, som nok skyldes at det er langt færre kvinner enn menn som starter som selvstendig næringsdrivende. Styretoppen i Dalane kan gi en indikator på hvem som har mye makt i næringslivet i distriktet, men tolkningene kan neppe trekkes for langt. Det er forskjell på hvordan bedriftene velger å organisere virksomhetene sine. Noen selskaper bryter de ulike virksomhetsområdene opp i enkeltselskaper, mens andre velger å organisere virksomheten under én juridisk paraply, men i forskjellige avdelinger/divisjoner. I teorien kan en person som bare har ett styreverv ha mer makt enn en person som sitter med 18 verv. Men det er likevel interessant å se på strukturene, fordi styrene i Dalane er møtesteder for mange av de som sitter med økonomisk og derigjennom også sterk, uformell og politisk makt i distriktet.

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon