Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nysgjerrig på vindparkbygginga? Bli med på busstur!

Nysgjerrig på vindparkbygginga? Bli med på busstur!

Norsk Vind Energi planlegg å arrangera open dag i Egersund Vindpark i neste månad. FOTO: Erling Svensen

Norsk Vind Energi forstår at mange er nysgjerrige på anleggsarbeidet i Egersund vindpark. Neste månad inviterer dei folk flest på besøk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.11.2016 kl 14:54

Bjerkreim vindpark er den femte vindparken Norsk Vind Energi går i gang med i Rogaland. Frå før har selskapet utvikla og sett i drift Høg-Jæren vindpark og Røyrmyra vindpark, utvikla og sett i gang bygging av Egersund vindpark, og utvikla og sett i gang bygging av Tellenes vindpark i lag med Zephyr AS.

Etter at anleggsarbeidet starta opp i Egersund vindpark i august, har Norsk Vind Energi og entreprenørane Veidekke og Bertelsen & Garpestad merka stor interesse og pågang frå folk som er forvitne på å sjå heiområdet mellom Nodland i heia, Koldal og Åseheia bli forvandla til ein vindpark. Men i utgangspunktet er det ikkje lov å ta seg inn i anleggsområdet.

– Ferdsel inn i anleggsområdet er tema på dei regelmessige HMS-møta våre. Me vurderer kontinuerleg behovet for eventuelt å stengja parken meir for publikum. Me veit at det er ein del folk som beveger seg i området på sundagane, når det ikkje pågår anleggsarbeid. Men foreløpig har me ikkje vurdert dette som eit så stort problem at det har vore aktuelt med tiltak for å hindra det. I arbeidstida er me heile tida nøye med å forsikra seg om at det ikkje er nokon inne på området som ikkje skal vera der. Men det inneber heilt klart ein risiko å gå rundt i parken også på sundagar, seier Per Ove Skorpen.

Når dét er sagt; Skorpen forstår at folk kan vera forvitne.

– For å imøtekoma dei ønska me trur folk har om å få sjå korleis parken tar form, vil me arrangera ein open dag med busstransport inn i anleggsområdet frå riggområdet ved Koldal. På den måten legg me til rette for at folk skal få sjå og orientera seg i parken på ein trygg måte. Datoen for dette arrangementet er ikkje bestemt ennå, men mest sannsynleg blir det i desember, seier Per Ove Skorpen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!