Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ole Martin Solli

Ole Martin Solli

 

      Sørger for forfriskninger Alder: 35 Bosted: Eigerøy Aktuell: Berentsens brygghus har nettopp fått i gang produksjonen av øl på boks. Produksjonslederen ser til at alt går bra. - Det er egentlig ganske fint å tenke på at jeg er med på å forsyne folk med forfriskninger i sommervarmen, smiler produksjonsleder ved Berentsens brygghus, Ole Martin Solli. Bryggeriet på Jernbaneveien har lagt bak seg travle uker. Arbeidet med å installere og ta i bruk tappeanlegg for boksøl, er ferdig. Boksene er nå i butikken, og bryggeriet vil fra nå av kunne tilby sine kunder en lettere innpakning for ølet. Ole Martin Solli er produksjonsleder i bryggeriet og strålende fornøyd med at installasjonen av det rundt ti millioner kroner dyre tappeanlegget har gått bra. - Selv om arbeidet her kan bli hektisk, og varmen merkes, er det trivelig å tenke på at folk sitter i sommervarmen og koser seg med produktene vi lager. Det gjelder både eplemost og brus, så vel som pilsen, smiler produksjonslederen. Solli har vært ved Berentsen i fem år. Han har teknisk utdannelse fra Høgskolen i Hedmark. I februar fikk han tittelen diplombrygger, etter å ha fullført en utdannelse ved Skandinavisk Bryggerhøjskole i København. De siste ukene har han hatt hjelp av alt fra tyskere og italienere som har bistått brygghuset i ferdigstillingen av tappeanlegget for boksøl. Produksjonslederen tror det er viktig for Berentsens å tilby bokser. - Vi ser at boksen tar mer og mer markedsandeler på landsbasis. Derfor var det nødvendig å følge denne utviklingen. At boksølet nå er ute i butikkene, er svært gledelig, smiler Solli. Mens DT er på besøk i bryggeriet, løper produksjonslederen fram og tilbake. Oppsyn under tappingen er veldig viktig. Systemet kan være sårbart. Et våkent øye er avgjørende. - Han er veldig god, skyter bryggerisjef Harald Berentsen inn. - En annen ting som er viktig, er å prøvesmake litt underveis. Men aldri mer enn én liten slurk, forteller Solli, før han heller restene fra boksen i avløpet i gulvet. - Hva skal du gjøre i dag? - I dag skal jeg kontrollere at alt går riktig for seg under tappingen av eplemosten. Det er viktig å forsyne også det markedet. I kveld skal jeg i møte i Eiger, hvor jeg sitter i styret. - Hva gjør du for å slappe av om sommeren? - Da setter jeg meg i en god stol ute og nyter Rogalands pils, om jeg skal si det rett ut. I tillegg lytter jeg til musikk, og da fortrekker jeg roots/country. - Ferierer du helst i Norge eller i utlandet? - Det blir helst norgesferie. Vi har to hytter, en på Østlandet og ei i Sokndal. Hytta i Solli i Sokndal er paradis på jord. - Hva spiser og drikker du helst om sommeren? - Det går mye grillmat om sommeren. Hvilken drikk jeg koser meg med, er kanskje unødvendig å nevne. - Sender du helst postkort, epost eller sms når du er ute på tur? - Det blir nok mest sms. Jeg prøver likevel å opprettholde tradisjonen med postkort. Det må ikke forsvinne. På ferie i Danmark nå nettopp klarte jeg å sende flere postkort. - Foretrekker du stranda eller fjellet om sommeren? - Jeg liker meg godt i fjellet. Her finner jeg et lite vann og bader og koser meg der. - Har du et spesielt sommerminne? - Jeg har nok flere gode minner, men akkurat nå kommer jeg ikke på noen å framheve. - Hva burde Dalane Tidende skrive mer om?' - Jeg er spesielt opptatt av sport, og det føler jeg avisa egentlig er god på. Noe jeg også må trekke fram, er den fine nettsatsingen. Det er gledelig å se at nettsidene til Dalane Tidende oppdateres såpass ofte. - Hvem fortjener ei rose? - Kona og barna mine som sitter hjemme og venter på meg.



For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!