Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ole Martin Solli

Ole Martin Solli

 

      Sørger for forfriskninger Alder: 35 Bosted: Eigerøy Aktuell: Berentsens brygghus har nettopp fått i gang produksjonen av øl på boks. Produksjonslederen ser til at alt går bra. - Det er egentlig ganske fint å tenke på at jeg er med på å forsyne folk med forfriskninger i sommervarmen, smiler produksjonsleder ved Berentsens brygghus, Ole Martin Solli. Bryggeriet på Jernbaneveien har lagt bak seg travle uker. Arbeidet med å installere og ta i bruk tappeanlegg for boksøl, er ferdig. Boksene er nå i butikken, og bryggeriet vil fra nå av kunne tilby sine kunder en lettere innpakning for ølet. Ole Martin Solli er produksjonsleder i bryggeriet og strålende fornøyd med at installasjonen av det rundt ti millioner kroner dyre tappeanlegget har gått bra. - Selv om arbeidet her kan bli hektisk, og varmen merkes, er det trivelig å tenke på at folk sitter i sommervarmen og koser seg med produktene vi lager. Det gjelder både eplemost og brus, så vel som pilsen, smiler produksjonslederen. Solli har vært ved Berentsen i fem år. Han har teknisk utdannelse fra Høgskolen i Hedmark. I februar fikk han tittelen diplombrygger, etter å ha fullført en utdannelse ved Skandinavisk Bryggerhøjskole i København. De siste ukene har han hatt hjelp av alt fra tyskere og italienere som har bistått brygghuset i ferdigstillingen av tappeanlegget for boksøl. Produksjonslederen tror det er viktig for Berentsens å tilby bokser. - Vi ser at boksen tar mer og mer markedsandeler på landsbasis. Derfor var det nødvendig å følge denne utviklingen. At boksølet nå er ute i butikkene, er svært gledelig, smiler Solli. Mens DT er på besøk i bryggeriet, løper produksjonslederen fram og tilbake. Oppsyn under tappingen er veldig viktig. Systemet kan være sårbart. Et våkent øye er avgjørende. - Han er veldig god, skyter bryggerisjef Harald Berentsen inn. - En annen ting som er viktig, er å prøvesmake litt underveis. Men aldri mer enn én liten slurk, forteller Solli, før han heller restene fra boksen i avløpet i gulvet. - Hva skal du gjøre i dag? - I dag skal jeg kontrollere at alt går riktig for seg under tappingen av eplemosten. Det er viktig å forsyne også det markedet. I kveld skal jeg i møte i Eiger, hvor jeg sitter i styret. - Hva gjør du for å slappe av om sommeren? - Da setter jeg meg i en god stol ute og nyter Rogalands pils, om jeg skal si det rett ut. I tillegg lytter jeg til musikk, og da fortrekker jeg roots/country. - Ferierer du helst i Norge eller i utlandet? - Det blir helst norgesferie. Vi har to hytter, en på Østlandet og ei i Sokndal. Hytta i Solli i Sokndal er paradis på jord. - Hva spiser og drikker du helst om sommeren? - Det går mye grillmat om sommeren. Hvilken drikk jeg koser meg med, er kanskje unødvendig å nevne. - Sender du helst postkort, epost eller sms når du er ute på tur? - Det blir nok mest sms. Jeg prøver likevel å opprettholde tradisjonen med postkort. Det må ikke forsvinne. På ferie i Danmark nå nettopp klarte jeg å sende flere postkort. - Foretrekker du stranda eller fjellet om sommeren? - Jeg liker meg godt i fjellet. Her finner jeg et lite vann og bader og koser meg der. - Har du et spesielt sommerminne? - Jeg har nok flere gode minner, men akkurat nå kommer jeg ikke på noen å framheve. - Hva burde Dalane Tidende skrive mer om?' - Jeg er spesielt opptatt av sport, og det føler jeg avisa egentlig er god på. Noe jeg også må trekke fram, er den fine nettsatsingen. Det er gledelig å se at nettsidene til Dalane Tidende oppdateres såpass ofte. - Hvem fortjener ei rose? - Kona og barna mine som sitter hjemme og venter på meg.



For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Hvis du allerede har abonnement, logg inn via Min Side:

Logg inn

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!