Renere sommerhavn

    Denne sommeren slipper vi forhåpentligvis store oppsamlinger av fiskefett i det indre havnebassenget i Egersund. Særlig var det ille i fjor. Lite vann i Eieåne og Lundeåne gjorde at fiskefettet ble liggende ekstra lenge før det forsvant. Det vakte stor irritasjon, særlig fra småbåteiere og andre som forsøker å markedsføre Egersund som byen med den gode havna. Fonn Egersund ble utpekt som synderen. Dalane Tidende fikk tips og fikk tatt avslørende bilder av utslippene. Det toppet seg i den korte perioden bedriften på Rauhedla produserte matjessild. Det fikk så vel Eigersund kommune som fylkeskommunen til å reagere med beskjed om å sette inn tiltak for å få slutt på utslippene. Dette er et eksempel på at industri og turisme ikke alltid har sammenfallende interesser. Det uheldige er at matjessesongen faller sammen med ei tid da båtturistene velger Egersund gjestehavn som et naturlig stoppested, enten de er på vei opp eller ned kysten. Disse besøkene betyr liggedøgn og viktige inntekter for Egersund båtforening, som bestyrer gjestehavna. Men også andre som driver med turisme, nyter godt av småbåttrafikken til og fra Egersund. Torger Torgersen, daglig leder ved Fonn Egersund, har fått mye kritikk de seinere åra for forurensingen i indre havn. Mange vil sikkert også si at kritikken er fortjent, selv om fiskefettet ikke er skadelig for livet i sjøen. Etter hvert blir det også brutt ned eller ført ut på dypere vann. Men det er ikke vanskelig å forstå de som ikke synes særlig om å få båtene tilgriset. Store mengder fiskefett er heller ikke noe hyggelig syn i havna på en ellers fin sommerdag. Dette tar Fonn-ledelsen heldigvis konsekvensen av. Utslippsledning er handlet inn og skal, om ikke noe helt galt kommer i veien, være på plass til de første leveransene med matjessild er på vei inn. Investeringen på rundt millionen vil forhåpentligvis bedriften få igjen, om ikke i rene penger, så i goodwill fra så vel småbåtfolket som andre som trives med en tur i eller rundt havnebassenget. Nye toppturer Fredag går startskuddet for årets toppturjakt i Dalane. Som vanlig er det lagt opp til et variert og godt tilbud med turer i hele Dalane. Det er viktig å få hele folket ut på tur. Det har de ansvarlige tatt hensyn til. Flere av turene er ikke tyngre og vanskeligere enn at de aller fleste kan være med. Samtidig er det flere lengre og mer utfordrende turer med mål som ender i flott utsikt over store deler av de fire dalanekommunene. I tillegg til jakten på poeng er de mange turopplevelsene belønning god nok. Dessuten er det mye god helse i å lokke dalbuen ut på tur. Heldigvis er sesongstarten så tidlig i år. Samtidig står vi foran ei langhelg. Det kan gi en god start med mange klipp i kortet - om bare værgudene viser seg fra sin beste turside.

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon