Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Servicenæringer

Noen gode og noen dårlige opplevelser forteller om store sprik i service ved spisesteder og overnattingssteder i Dalane.Nylig var to danske montører på oppdrag ved en bedrift i regionen. Det var lite ledige hotellrom nær arbeidsstedet. Det ble likevel funnet overnattingsplass slik at de slapp å reise veldig langt til arbeidsstedet. Arbeidets art var slik at de noen ganger måtte være tilstede tidlig og seint for å få gjort jobben sin. Det var de også. Det førte imidlertid til at de gikk glipp av både frokost og kveldsmat der de bodde. De fikk aldri tilbud om ekstraservice som nistepakker, eller måltider til ukurante tider. Noen uker senere skulle en av montørene tilbake til Dalane. Da han forsto at det eneste ledige overnattingsstedet var det samme som sist, valgte han heller å bo på Bryne.Vi har også fått gjengitt historier om mangelfull service på lokale spisesteder. Noen av historiene kaller på latteren, men mest av alt handler det om manglende service. Slik vi oppfatter de ferske historiene vi har hørt, bærer det preg av mangelfull opplæring, dårlig ledelse eller rett og slett at serviceinnstillingen ikke er god nok. Det er ikke bra.Når slike hendelser oppstår, gir det kundene en dårlig opplevelse av etablissementet og kanskje også av stedet og regionen de besøker. Ofte er det også slik at disse dårlige opplevelsene blir delt med andre. Noen ganger får de gjerne et komisk eller tragikomisk tilsnitt. Uhell kan skje, men det må ikke bli for mange. Det vil skade det enkelte bevertnings- eller overnattingssted, men det kan også være til skade for hele næringen og for regionen. Basert på flere historier og på egne opplevelser, sitter vi igjen med en oppfatning av at mange virksomheter har store forbedringsmuligheter. Vil vi ha fornøyde gjester i framtida, bør det gjøres noe med dette.Samtidig er det gledelig å konstatere at mange i samme bransjen i Dalane framstår som servicevennlige, veldrevne virksomheter. Det mangler derfor ikke på gode historier. God mat, god servering, god behandling, gode opplevelser – og dermed fornøyde kunder.I sin tid som leder for Reisemål Sydvest var Jarle Hovland fra Eigersund klar i sin tale. Han observerte store variasjoner i standarden på anlegg og service, og han oppfordret alle i bransjen til å gjøre sitt. Også hans budskap var at noen få kan ødelegge for mange. Slik vi oppfatter de hendelsene vi har hørt om i det siste, så er det noen servicevirksomheter som fra tid til annen leverer dårlig service. Vi har nevnt serverings- og overnattingsvirksomheter, men det finnes også historier om andre virksomheter i Dalane som kan forbedre kundebehandlingen.Det kan være mange grunner til at kundebehandling og service blir mangelfull. I et aktivt, stramt arbeidsmarked er det mange virksomheter som opplever stor gjennomtrekk av ansatte. Opplæring av nye medarbeidere kan i slike situasjoner bli mangelfull. Samtidig er det kanskje nettopp da at det er viktigst. Dessuten er vi i en høykonjunktur. Kanskje enkelte virksomheter synes det går godt nok, og derfor undervurderer behovet for god kundebehandling?Vi oppfordrer likevel til diskusjon i bransjeforeninger og i de enkelte virksomheter. Det vil alltid være et forbedringspotensial.



For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Hvis du allerede har abonnement, logg inn via Min Side:

Logg inn

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!