Slutt på mandagspriser?

Mandag formiddag var prisen lik ved alle de tre stasjonene på Eie og Jernbaneveien. – Vi konkurrerer som før, forsikrer Tore Dversnes, innehaver av YX på Jernbaneveien. FOTO: Egil Mong

Tre bensinstasjoner i Egersund hadde nøyaktig samme pumpepris mandag formiddag.

Tekst:

Publisert:

dalane-tidende.no
Dalane Tidende

«Hva skjer med drivstoffprisene? Det ser ut til å være slutt på konkurransen som har gitt en bedre pris søndag og mandag enn ellers i uka. Har noen snakket sammen?» Dette var budskapet en av våre lesere sendte avisen i forrige uke.

Mandag formiddag tok vi derfor en runde til bensinstasjonene i Egersund, på Vikeså og Helleland. Bortsett fra den ubetjente stasjonen Uno X i Årstaddalen, som hadde en literpris som var 10 øre lågere enn pumpeprisen på de betjente stasjonene i Egersund, var det like priser i Egersund.
På det tidspunktet vi var på hjul, var prisen 11,58 kroner for én liter diesel og 12,58 kroner for bensin. På Helleland fikk du diesel for 9,89 kroner per liter. På Vikeså var literprisen for samme type drivstoff 10,02 kroner. Altså er det et betydelig beløp i forskjell fra Helleland til Egersund sentrum.

Ifølge vår tipser, har ikke pumpeprisene variert like mye de siste ukene som det som har vært normalt over lengre tid.
– Jeg kjenner meg ikke helt igjen i den beskrivelsen. Det er fortsatt konkurranse mellom oljeselskapene, og prisene justeres hele tida, sier Tore Dversnes, innehaver av YX-stasjonen på Jernbaneveien i Egersund.
Han har drevet stasjonen i fire år og har erfart at det i disse år har fungert omtrent som nå.
– Mandag formiddag var prisen på bensin 1,70 kroner under veiledende pris. Dieselprisen var 1,45 under veiledende. Det synes jeg er en betydelig prisreduksjon, sier Dversnes.

Han innrømmer at oljeselskapene hadde en enda tøffere konkurranse i en periode tidligere i vinter.

– Vi hadde en periode der drivstoffet ble solgt på tap. Men det kan ikke være noe å holde på med i lengden. Det tror jeg at alle forstår, sier han.
Oljeselskapene har tradisjon for å sette opp prisen i løpet av dagen mandag og torsdag, ofte rundt 12-tida. Etter det begynner forhandlerne å holde øye med hverandres priser.

– Noen dager justerer jeg ned prisen mange ganger i løpet av en dag. Det kan være fra to til ti ganger. Da har vi priskrig. Men det er også stor variasjon i hvor tett det er mellom hver justering. Men vi smugkikker på hverandre, forsikrer Tore Dversnes.
Mandagen er den dagen i uka der det selges mest drivstoff. Slik er det i Egersund og slik er det i resten av landet.

– Hvorfor ligger Helleland og Vikeså så mye under dere denne mandagen?
– De konkurrerer ikke med oss. Jeg tror det er et eget system langs E39. Noen ganger ligger vi langt under disse stasjonene i pris, og andre ganger er de billigere enn oss. Folk flest følger godt med på pumpeprisen. Dette engasjerer tydeligvis mange, smiler Tore Dversnes.
Samtidig legger han ikke skjul på at det er veldig lite å tjene på salget av drivstoff. Det er alle de andre varene bensinstasjonen omsetter, som avgjør om de driver en god butikk.

– Hva tjener du per liter når du selger drivstoff for veiledende pris?
– Det er en veldig liten del av den fortjenesten vi har på driften av stasjonen. Men jeg vil ikke opplyse noen tall på dette, sier Tore Dversnes.

Siste nytt i Nyheter

Klubbhuset reiser seg
ANNONSE
Bjerkreim kan tape 1,4 millioner i eiendomsskatt
 
Friluftskurs for ferskinger
Skal bli enklere å søke om bredbåndstøtte
Skrinlegger ikke sjødeponi, foreløpig
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

ANNONSE