Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pilegrimsreise starter i Sokndal

Pilegrimsreise starter i Sokndal

SOGNDALSTRAND: Her kan det ha kommet pilegrimer i land fra kontinentet på vei til Nidaros.

Kystpilegrimsleia Rogaland-Nidaros er i ferd med å bli etablert som en sammenhengende reiserute langs kysten. Startsted i Rogaland er Sokndal.

Tekst:

Publisert:

De fem fylkene og fire bispedømmene langs kysten har gått sammen om prosjektet. Meningen er å etablere Kystpilegrimsleia som en del av de offentlig godkjente pilegrimsledene i Norge. Dermed vil den få status som en St.Olavsveg til Trondheim og som Europeisk kulturveg, og bli en del av et stort nettverk.

Gikk i land i Sokndal

I juli planlegges det en lanseringsseilas fra Stavanger til Trondheim med ett stopp i hvert fylke. Imidlertid starter pilegrimsleia i Sokndal. Arrangørene ser for seg at det var der de historiske pilegrimene som kom i båt fra kontinentet gikk i land. De vandret videre til Stavanger, der de på ny gikk ombord i båt.

Med buss fra Stranno

Fylket, biskopen og bispedømmerådet ønsker å markere denne delen av leia. Fredag 13. juni planlegges det en pilegrimsreise med buss fra Sogndalstrand til Utstein kloster. Det blir ett stopp i hver kommune som berøres av leia, det vil si Sokndal, Eigersund, Hå, Klepp, Sola og Rennesøy. De involverte prostiene er Dalane, Jæren og Tungenes.

Kort markering

Arrangørene ønsker å møte representanter for kommunene, kirka, organisasjoner, næringsliv, kultur- og historielag, kystlag og andre aktuelle instanser. Planen er å ha en kort markering i hver kommune med informasjon om prosjektet. Det skal også overleveres en plakett som viser at kommunen har tilknytning til Kystpilegrimsleia, ifølge brevet Sokndal kommune har fått om lanseringen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!