Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pilegrimsreise starter i Sokndal

Pilegrimsreise starter i Sokndal

SOGNDALSTRAND: Her kan det ha kommet pilegrimer i land fra kontinentet på vei til Nidaros.

Kystpilegrimsleia Rogaland-Nidaros er i ferd med å bli etablert som en sammenhengende reiserute langs kysten. Startsted i Rogaland er Sokndal.

Tekst:

Publisert:

De fem fylkene og fire bispedømmene langs kysten har gått sammen om prosjektet. Meningen er å etablere Kystpilegrimsleia som en del av de offentlig godkjente pilegrimsledene i Norge. Dermed vil den få status som en St.Olavsveg til Trondheim og som Europeisk kulturveg, og bli en del av et stort nettverk.

Gikk i land i Sokndal

I juli planlegges det en lanseringsseilas fra Stavanger til Trondheim med ett stopp i hvert fylke. Imidlertid starter pilegrimsleia i Sokndal. Arrangørene ser for seg at det var der de historiske pilegrimene som kom i båt fra kontinentet gikk i land. De vandret videre til Stavanger, der de på ny gikk ombord i båt.

Med buss fra Stranno

Fylket, biskopen og bispedømmerådet ønsker å markere denne delen av leia. Fredag 13. juni planlegges det en pilegrimsreise med buss fra Sogndalstrand til Utstein kloster. Det blir ett stopp i hver kommune som berøres av leia, det vil si Sokndal, Eigersund, Hå, Klepp, Sola og Rennesøy. De involverte prostiene er Dalane, Jæren og Tungenes.

Kort markering

Arrangørene ønsker å møte representanter for kommunene, kirka, organisasjoner, næringsliv, kultur- og historielag, kystlag og andre aktuelle instanser. Planen er å ha en kort markering i hver kommune med informasjon om prosjektet. Det skal også overleveres en plakett som viser at kommunen har tilknytning til Kystpilegrimsleia, ifølge brevet Sokndal kommune har fått om lanseringen.

Siste nytt i Nyheter

Hærverk på minibank
Frp kritiseres for urealistiske kuttforslag
Luke #2: Abram Kjell Sørdal

I desember skal ordfører Odd Stangeland, i samarbeid med Frivilligsentralen i Eigersund og Dalane Tidende, hedre 24 av de mange som gjør en innsats for andre. Vi åpner én luke hver dag.

Mannequin challenge - Hos Veli 
Utdanningssenter blir det første i sitt slag
Se bildegalleri fra Julebyen!

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!