Spenstig satsing på båttrekk i Lund

I Lund og Sokndal pågår det arbeid for å få på plass et båttrekk mellom Åna-Sira og Lundevatnet, og som igjen kan videreføres til Sirdalsvatnet. Da kan båtførere reise helt opp til Tonstad, dersom de skulle ønske det. Åpning av båttrekket er planlagt allerede 1. april neste år, og det er spenstige planer som opphavsmannen bak ideen, Eivind Gursli, har lansert. Lund-ordfører Olav Hafstad sa til Dalane Tidende mandag at båttrekket er den beste ideen han har hørt om på lenge. Hafstad ser derfor fram til å kunne klippe snora på båttrekket når den store dagen kommer. Vi er enige med ordføreren. Det er befriende å se at det tenkes, utvikles og gjennomføres spenstige konsepter i ulike deler av Dalane. Dersom ideen gjennomføres, og det ser det jo ut til, vil det innebære en betydelig styrking av båtlivet og åpne opp for at turister og fastboende kan utforske stadig større deler av Dalane via båtveien. Det vil være meget positivt. Konseptet går ut på å trekke båten oppover ved hjelp av traktor eller en eller annen form for trekkvogn. Dersom ideen realiseres, vil båteiere kunne ringe på forhånd og bestille tid for trekk. Driften ser man for seg organisert gjennom et eget aksjeselskap, og der fire personer må engasjeres på deltid for å stå for den praktiske driftingen av virksomheten. To personer på Moi og to i Åna-Sira. Det må også investeres i sambandsutstyr slik at mannskapene på hver side kan kommunisere. Lunddølen som står bak ideen, tror den lar seg realisere med kostnader på inntil 300.000 kroner. Lund næringshage har også engasjert seg i prosjektet, og laget et forprosjekt som de har sendt til de berørte kommunene. Det skal også sendes ut markedsundersøkelse til alle båtforeningene i distriktet. Dersom markedsundersøkelsen avdekker ønske fra båteierne om å også åpne for en passasje til Tonstad, vil dette bli vurdert som en videreføring av prosjektet. En fase II, om man vil. For å kunne videreføre trekket til Sirdalsvatnet, må det imidlertid foretas noe bedre merking og mudring i elva. Men dette blir sett på som overkommelige utfordringer. På grunn av at det er snakk om regulerte vassdrag, er det også tett kontakt med Sira-Kvina kraftselskap. Her er det et vesentlig poeng å unngå at det skjer ulykker hvis det slippes ut vann fra magasinene på uheldige tidspunkt, som for eksempel den forventede trafikken er på det høyeste. Og det er her de eneste, mulige problemene finnes, selve avveiningene i forhold til reguleringen av vassdraget. Men vi forventer at kraftselskapet finner veier rundt dette som ivaretar alle behov, samtidig som de sikrer at den dristige og gode ideen fra Lund lar seg realisere innen 1. april neste år.

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...