Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Suksess for bryggeri

Berentsen Brygghus har fått en god start på ølproduksjonen. Det manglet ikke på advarsler da drikkevarehuset først lanserte planene. Da var det priskrig på øl, marginene til produsentene sank og mange mente det nærmest var umulig for nye aktører å bane seg vei i et marked som i stor grad er avhengig av de store matkjedenes gunst.Men dette stoppet ikke Berentsen. Anlegget som er bygget opp er av en kvalitet som går utenpå det meste. For det har vært avgjørende å ikke gå på akkord med kvaliteten. Derfor har det vært enkelte forsinkelser med oppstarten. Men etter hvert som  produktene er kommet i salg, har de uten unntak fått meget god omtale. Det er en aldri så liten bragd at et lite bryggeri i Eigersund først og fremst forbindes med kvalitet.I matvarebransjen handler det mye om merkevarebygging. Berentsen har over tid lykkes med å skape produkter med identitet knyttet til Rogaland. Nettopp det at ølet er brygget lokalt gir det ekstra status i et marked der de store gigantene totalt dominerer. Eigersund har det eneste bryggeriet i Rogaland som har hånd om hele prosessen fra brygging til tapping. I forrige uke ble de første flaskene med Rogalandspils fra egen produksjon tappet lokalt. Tidligere hadde Aass Bryggeri dette oppdraget. Den andre ølprodusenten i Rogaland, Lervig, sender fortsatt sitt brygg til Østlandet for tapping. Berentsen Brygghus har på kort tid lansert flere typer øl. Rogalandspilsen er flaggskipet. Men det er spesialølet som har høstet størst anerkjennelse. Jubileumsølet fikk Rogalands Avis sin anmelder til å gå av hengslene. «Det beste norske vanlige ølet jeg har smakt noen sinne», var Tore Brulands karakteristikk. Også sterkølet Rav fikk topp score hos Rogalands avis. Dette sterkølet selges på Vinmonopolet og er blitt så populært at kunder har måttet vente en uke på leveranser. Det er ingen tvil om at Berentsen Brygghus har bygget opp store forventninger til den videre satsingen. Juleølet er allerede satt. Og i tur og orden vil nye øltyper bli lansert. Det er fordelen med å være liten. Fleksibiliteten gjør at brygghuset kan få en spennende miks i produksjonen. Makter man å holde fast på kvalitetsprofilen, er også den økonomiske biten av satsingen sikret.



For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Hvis du allerede har abonnement, logg inn via Min Side:

Logg inn

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!