Tid for ettertanke

I går hadde Trygg Trafikk, NAF og Trafikksikkerhetsutvalget i Rogaland sin årlige markering av drepte og skadde i trafikken i det året vi nylig la bak oss. Denne markeringen er viktig - både for etterlatte og oss som daglig ferdes i trafikken. I fjor ble det registrert ett dødsfall i Dalane-trafikken, for øvrig det samme som året før. En ung gutt fra Lund kjørte ut av veien og ble seinere funnet død. I tillegg ble det registrert 38 skadde. Her viser tallene en forholdsvis klar nedgang sammenliknet med tallene fra 2007. Da var det nemlig 60 trafikkskadde i vår region. Kors og lys i rabatten på Jernbaneveien er en effektiv påminnelse om farene med å ferdes i trafikken. De forteller imidlertid ingenting om årsaken til ulykkene. Noen ganger kan det skyldes tilfeldigheter, andre ganger kan selv små feilvurderinger eller et lite øyeblikks uoppmerksomhet gi de mest tragiske utslag. Denne formen for markering er forhåpentligvis med på å bevisstgjøre hver og en på det ansvaret vi har, enten vi setter oss bak rattet eller er fotgjengere. Vi må forholde oss til de trafikkreglene som gjelder, og de vei- og føreforholdene som vi til enhver tid møter. "Det skjer ikke oss" er en farlig regel å leve etter, selv om det som regel går godt. Utfordringene er mange og varierte, men det er for seint når ulykka først er ute. Også for etterlatte er denne markeringen viktig. Da tenker vi ikke bare på kors- og lysmarkeringen. Samtidig inviteres det til minnegudstjeneste i Stavanger domkirke. Her kan man komme sammen med andre i samme situasjon og minnes de man har mistet i tragiske trafikkulykker. Disse minnegudstjenestene gir også en fin anledning til ettertanke - ikke nødvendigvis bare det rundt som har skjedd det siste året, men også på andre som har omkommet i trafikken. Få bua tilbake! Torger Torgersen er ikke fornøyd med behandlingen han har fått fra Mattilsynet når det gjelder Fonn-bua på Torget. Etter flere anmerkninger uten at forholdet ble utbedret, stengte Mattilsynet bua for en tremånedersperiode i fjor høst. Nå er karantenetida over. Likevel vil ikke Torgersen, i utgangspunktet, åpne bua igjen. Fonn-lederen føler seg nemlig forfulgt av Mattilsynet. Likevel tror vi han bør tenke seg om. Slik vi forstår det, er det bare små detaljer som må fikses og påses for at bua skal godkjennes. Tilbudet er etterlyst og et populært innslag, særlig i sommersesongen. Det viser blant annet de mange henvendelser vi i avisa har fått fra folk som lurer på når de igjen kan kjøpe ferske sjøvarer på Egersund torg. Så se til å få bua på plass igjen, Torger!

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...