Uvettig styring i politietaten

Det har lenge vært slik i Dalane at når politifolk blir syke på kvelds-, natte- og helgevakt, blir de ikke erstattet. Det har det ikke vært overtidsmidler til. Konsekvensen har vært at det ofte ikke er nok folk til å bemanne den ene politipatruljen i Dalane, som også dekker Sirdal. Det må nemlig minst to politifolk til for å bemanne én patrulje. Hvis en av disse er syk, blir kollegaen som regel overført til tjeneste lenger nordpå. Dermed må politidistriktet i Dalane og Sirdal dekkes fra Bryne, Sandnes eller i verste fall fra Stavanger. Det gir en responstid som er så lang at det i ytterste fall kan få katastrofale konsekvenser for liv og helse. Denne praksisen er også i strid med virksomhetsplanen til Rogaland politidistrikt, som slår fast at Dalane skal ha døgnkontinuerlig politibemanning. Dalane Tidende skriver i dag at lensmannskontorene i Dalane kan være truet, fordi det er for lite penger til politivirksomhet her i distriktet. Da overtidsmidlene var oppbrukt i fjor, var det fortsatt fem måneder igjen av året. Samtidig gikk Rogaland politidistrikt med hele 11 millioner kroner i overskudd. Det forteller oss at politimesteren i Rogaland, Geir Gudmundsen, gjør en for dårlig jobb. Det er helt urimelig at fordelingen av midlene internt i politidistriktet ikke er bedre. Vi er helt enige med lederen i Politiets Fellesforbund i Rogaland, Arild Sandstøl, i at det forvaltningsmessig er minst like galt å ikke bruke opp budsjettet som det er å bruke for mye. I en tid der politietaten klager over ressursmangel, er det uholdbart at politimesteren i Rogaland ikke benytter budsjettets rammer fullt ut for å gjøre en best mulig jobb for befolkningen. Her må det en snarlig kursjustering til. Og dersom en slik justering ikke foretas, bør kanskje politimesteren i Rogaland få avløsning. Vi er sterkt kritiske til muligheten for at Dalane kan risikere å få et redusert lensmannskontortilbud. Den nærheten som lensmannskontorene representerer til publikum, er blitt mangelvare i politietaten etter politireformen. Nærheten er viktig for å få god effekt av det forebyggende arbeidet, og som har en verdi som er vanskelig å måle i penger. Vi har forståelse for at det lokalt kan bli nødvendig med tøffe valg, slik situasjonen er nå. Nettopp derfor peker vi på politimesteren. Det er hans ansvar, og hans alene, å rydde opp. Det forventer vi skjer ganske snart.

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon