Valon Berisha

    Jippi for Jåttå! Alder: 16 år Bur: Husabø, Egersund Anledning: Seriestart med EIK og kontrakt med Viking Valon Berisha skal gi alt for EIK før han til hausten blir siddis og mørkeblå.   Det har ordna seg bortimot perfekt for Valon Berisha. Ikkje minst guten sjølv synest at forholda har lagt seg godt til rette for han. Når han til sommaren er ferdig med tiande klasse på Husabø, skal han nemleg både spela fotball og gå på skule på Jåttå. - Eg skal gå på idrettslinja på den vidaregåande skulen som ligg like ved Viking stadion, forklarer Valon Berisha. Det var like før påske at 16-åringen, som har budd i Egersund sidan han var tre, skreiv under på ein treårig kontrakt med Stavanger-klubben. Men i vår er det avslutninga av ungdomsskulen og poengjakta for tigrane han konsentrerer seg om. Sjølv med eliteseriespel i sikte forsikrar Valon Berisha at tredjedivisjonskampane for EIK ikkje kjem til å ha noko B-stempel. - Nei, vårens kampar for EIK blir fullt alvor for meg. Eg vil at me skal vinna kvar einaste kamp. Me har ein bra tropp i år, så laget bør ha gode sjansar til å bli blant dei tre beste i serien, meiner Valon Berisha, som spelte bortekamp mot Brodd i serieopninga i går. Han har spelt fotball sidan han var sju år og har gått gradene i EIK. Sjølv om han bare er 16 år, er det lenge sidan talentet hans blei oppdaga av speidarar frå den store fotballverda, Stavanger inkludert. Han har hospitert hjå Viking i forbindelse med fleire turneringar. Til London har det hittil blitt tre turar, den siste for eit halvt år sidan, for å bli målt, vogen og testa i storklubben Chelsea. Men frå Barcelona har han enno ikkje høyrt noko. - Barcelona er favorittklubben, ingen tvil. Men Chelsea er jo òg ein stor klubb. Eg ville nok vurdert eit tilbod derifrå òg, flirer Valon Berisha. - Kva skal du gjera i dag? - Eg skal ha fri frå skulen for å reisa til Bergen og delta på regionturnering med kretslaget. Det blir kamp laurdag og sundag. - Er du uroleg for finanskrisa? - Nei, eigentleg har eg ikkje tenkt så mykje over den saka. - Er du flink til å gå på besøk? - Eg er ganske flink til å besøkja venner. Det let seg kombinera med fotballen. - Kva slag forhold har du til Facebook? - Der er eg inne kvar dag, så forholdet er godt. - Kva må du ha i kjøleskåpet? - Mjølk og ost - Norwegia, altså. |- Kva burde du brukt meir tid på? - Eg kunne nok brukt endå meir tid på venner. Fotball, derimot, bruker eg meir enn nok tid på. - Kven bør få den neste dalaneprisen? - Røde Kors; eg har sans for dei som hjelper andre. - Er du trufast mot eitt politisk parti? - Eg følgjer ikkje så mykje med, men eg bør nok stemma når eg blir gammal nok til det. Det er nok Arbeidarpartiet eg sympatiserer mest med..

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon