Viktig med solid ingeniørstab

I forrige uke ble det klart at det blir desentraliserte ingeniørstudier i Egersund. Dalane Studiesenter skal samarbeide med Høgskolen i Gjøvik. For heltidsstudenter tar denne utdanningen tre år. I Eigersund kan de bruke ett år ekstra. Dermed er det mulig å studere til ingeniør og ha jobb ved siden. Studiet er imidlertid så pass omfattende at det kanskje blir vanskelig å jobbe full tid og studere samtidig. En av de lokale bedriftene som har størst behov for ingeniører, er Aker Solutions. Derfor var det naturlig nok en fornøyd personalsjef som mottok den hyggelige meldingen fra Dalane Studiesenter. Bedriften er stadig på utkikk etter dyktige ingeniører for å kunne stå best mulig rustet i kampen om framtidige oppdrag. Samtidig legges hele tida forholdene til rette for å øke kompetansen i egne rekker. Ledelsen for offshore-verkstedet i Gjedlestadvika vet at det stilles store krav til de som har ambisjoner om få de viktigste kontraktene når framtidige oljefelt skal bygges ut. Bedriften har ansatte i dag som får muligheten til å ta en teknisk utdannelse. Når ingeniørstudiet kommer i gang, regner vi det som temmelig sikkert at flere Aker-ansatte er oppfordret og blitt motiverte til å sette seg på skolebenken igjen og følge opplegget til Høgskolen i Gjøvik. Minst fem må melde sin interesse for at studiet skal komme i gang. Det vil være synd om ikke det blir mulig. Næringssjefen har nemlig jobbet hardt for å få studiet til Egersund. At hun måtte til Gjøvik, er litt merkelig. Vi ville vel trodd at Universitetet i Stavanger var en naturlig samarbeidspartner. Der lyktes hun dessverre ikke. Heldigvis var Gjøvik mer samarbeidsvillig slik at studiet kan komme i gang. Ledelsen ved Aker Solutions vet hva som kreves og oppfordrer derfor hele tida ansatte til å ta teknisk utdanning. Det kan komme godt med når bedriften har kastet seg inn i kampen om nye kontrakter. Nå er det Goliat-oppdraget det dreier seg om. I så måte bør bedriften ligge godt an. Den sitter på kompetanse og erfaring med liknende oppdrag på alle nivå i prosessen - fra anbud til endelig produkt. Likevel kan alt bli bedre. I tider med kamp om oppdragene er det ekstra viktig å holde et høyt kompetansenivå på det tekniske personellet. Det er også en klar målsetning for bedriften. Både ledelse og fagforening presser hardt på for at norske verksted skal få ta del i Goliat- utbyggingen. Men den kontrakten er viktig for flere enn Aker Solutions. Flere virksomheter i Eigersund er svært avhengige av et fortsatt samarbeid med hjørnesteinsbedriften på Eigerøy. Dersom Goliat-oppdraget glipper, og det skulle bli et rolig år eller to ved anlegget i Gjedlestadvika, er det mange andre lokale bedrifter som kan gå ei usikker tid i møte. I neste omgang kan det bety tapte skatteinntekter for Eigersund kommune. Derfor krysser vi fingrene for at dette oppdraget ikke blir utsatt, og at i hvert fall deler av det kan havne i Eigersund.

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon