Viktig redningsaksjon for Uninor

De fire Dalane-kommunene arbeider for å sikre videre drift av det interkommunale selskapet Uninor. Uninor har lenge slitt økonomisk. I forrige uke gikk formannskapet i Eigersund inn for å gi selskapet et rente- og avdragsfritt lån på tre millioner kroner. I de tre andre kommunene er saken ennå ikke politisk ferdigbehandlet. Uninor er en attføringsbedrift som sysselsetter rundt 200 personer innenfor attføring, mekanisk produksjon, trevareproduksjon og montering. I tillegg utfører selskapet ulike serviceoppdrag for kommuner, bedrifter og private, og driver korttidslageret for Eigersund kommune. Selskapet har i dag syv avdelinger i tre kommuner. Det betyr at Uninor har virksomhet i alle Dalane-kommunene, med unntak av Lund. Det var stor politisk enighet i formannskapet i Eigersund da saken ble behandlet, dels bak lukkede dører. Ordfører Terje Jørgensen jr. påpekte at det ville koste kommunen langt mer dersom Uninor skulle gå konkurs. Det har han nok rett i. Men Uninor-saken har imidlertid en ytterligere dimensjon. Og den er knyttet til kronprinsparets besøk til Dalane i begynnelsen av september. Opprinnelig skulle kronprinsparet ikke til Eigersund. Men etter at en ansatt i frukt- og grønt-avdelingen i Uninor sendte et rørende brev til Slottet, ble beslutningen omgjort. Det er derfor naturlig at Uninor får en rolle i forbindelse med Eigersunds-besøket. Men hadde selskapet gått overende før den tid, ville det ha blitt pinlig for Eigersund kommune og resten av Dalane. Fordi Uninor er ikke en hvilken som helst bedrift. Det er en bedrift som har en sosialpolitisk betydning som går langt utover det rent bedriftsøkonomiske. Redningsaksjonen er neppe kommet i stand med kronprinsparets besøk som begrunnelse. Den er organisert med utgangspunkt i at kommunene mener at virksomheten faktisk er viktig, og at Uninor er et selskap som må sikres videre liv. Det er vi helt enige i. Derfor støtter vi formannskapets vedtak. Vi håper også at de andre kommunene i Dalane følger opp, og sørger for å yte tilsvarende bistand til selskapet som det Eigersund kommune nå har gjort. Vi er kjent med at Lund nøler med å yte videre støtte til Uninor, siden selskapet ikke har aktivitet i kommunen. Men selv om selskapet ikke har aktivitet akkurat innenfor Lunds kommunegrense, kan det likevel tenkes at Uninor representerer et tilbud som har verdi også for Lund kommune. Derfor håper vi at også Lund stiller seg bak redningsaksjonen, sammen med de øvrige kommunene.

Dette innholdet er kun for våre abonnenter

For å se innholdet må du ha gyldig abonnement.

Logg inn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...