Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

I margen

Sikkert helt normalt

I dag handler det om helt vanlige folk. Jeg er selvsagt blant dem.

Tekst:

Publisert:

"Some girls' mothers are bigger than other girls' mothers," sang Morrissey på 80-tallet og satte ord på en av de virkelig store oppdagelsene i livet.

Noen folk er også rarere enn andre folk, finner man ut etter hvert som man blir eldre. Vi trenger ikke gå lenger enn til Dalane Tidendes redaksjon. Der finnes det for eksempel en kar (jeg skal ikke nevne navn, men vedkommende skriver mye om fotball) som mener at pizza ikke er middag. Definitivt ikke normalt!

Det er ikke til å komme bort fra at man fra tid til annen også funderer litt på hvor normal man er selv. Det er sikkert helt normalt, for ikke å si sunt. Seinest i helga travet jeg rundt tre sjøer i Stavanger, i vind og pøsende regnvær, sammen med 2.200 andre slitne, svette folk med pusteproblemer og tights, og tenkte at dette er helt normalt, bare litt sært. Og det særeste av alt var at jeg bare noen få minutter etter målgang kunne tenke meg å gjøre det igjen.

Nylig tok jeg meg selv i å følge et flere timer langt sjakkparti mellom Grischuk og Caruana (sistnevnte med svarte brikker), overført på nett fra Tadsjikistan eller muligens Turkmenistan, samtidig som jeg prøvde å finne ut hvor mange poeng på live-ratingen sistnevnte eventuelt kunne tape, og hva det i neste omgang kunne bety for verdensmester Carlsens selvtillit i forkant av det vanvittig spennende returoppgjøret mot Vishy. Sikkert normalt, men muligens i grenseland.

Jeg har også oppdaget, til min forsiktige forskrekkelse, at min klart mest spilte artist i Spotify det siste året ikke er en ukjent indie-løgnas med et snodig navn og et uttrykk som ikke en gang kan beskrives av Tor Martin Bøe i VG, men derimot George Jones, den gode, gamle alkoholikeren og countrysangeren med høy C (sørgelig avdød). Sikkert helt normalt, hvis man er 73 år, avhengig av steelgitar og oppvokst i ytre deler av indre Kentucky, men mange er jo det.

I slike øyeblikk, gjerne på mørke høstkvelder, når man ser "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu" og stiller eksistensielle spørsmål rundt egen normalitet, er det betryggende å vite at enkelte tross alt er enda rarere. Når jeg observerer følgende, føler jeg meg tilnærmet helt normal:

  • Folk som står i potetkø på Torget
  • Folk som parkerer rett utenfor døra til matbutikken, bare for å slippe å gå noen meter
  • Bridge-resultater
  • Glade korpsmusikanter
  • Folk som klager på bompenger og skatt, men reiser til Syden tre ganger i året
  • Trening innendørs på treningssenter midt på sommeren
  • Folk som oppdaterer Facebook-veggen sin med "god morgen", "god natt" og "tittei vennen!"
  • Melis på ellers deilig bakverk
  • Folk som går i bunad uten å være oppvokst på 1800-tallet
  • Sokndøler

Hm, det var visst det hele.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!