Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slik blir 2015

Alt du trenger å vite om det kommende året - i kortversjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.12.2014 kl 21:46

Johan Aakre får en kjempegod idé som ingen har penger til å realisere. Jøssingfjordsenteret mangler midler. Det blir ikke bygd hotell på Gruset. Det skjer ingen verdens ting på Eigestad. Alle lurer (fortsatt) på hva Magma Geopark er. Aftenbladets mann i provinsen fortsetter å skrive artikler som ender opp med å handle om ham selv når de egentlig handler om noe helt annet.

Odd Stangeland eller Leif Erik Egaas blir ordfører i Eigersund. Marthon Skårland blir ordfører i Bjerkreim. Ingen i Eigersund kan svare på hvem som er ordfører i Lund eller Sokndal. Egersund Visefestival booker Lars Martin Myhre, Svein Tang Wa og Vamp. Dalane Blues Festival booker en utlending som var litt kjent for mange år siden, og som nå reiser rundt og synger coverlåter.

EIK blir nummer sju fra bunnen i 2. divisjon. Trener Magnus Powell takker ja til et tilbud fra Hødd tre runder før slutt. Fjord Line går med underskudd. Det blir ikke bygd gang- og sykkelvei på Nordre Eigerøy. Johan Aakre får en kjempegod idé som ingen har penger til å realisere. DT-redaktør Gunnar Kvassheim stiller ut gamle plastposer i Bykjernen. Egil Mong går opptil flere turer i terrenget. Olaf Omdal holder leserne oppdatert på kinobesøket i Lund. Keth Odland skriver om Vejeså og Gjeidrei.

Torstein Tengsareid finner ut at det går an å løpe nedover. Det blir ingen løsning på parkeringsproblemene i Egersund sentrum. Egersund Sentrumsforening fortviler over at det ikke blir noen løsning på parkeringsproblemene i Egersund sentrum. Eivind Andreas Endresen skriver 23 leserinnlegg i løpet av året som alle inneholder ordene "politikerne", "mafiaen" og "sekter". Henry Urdal skriver 17 leserinnlegg som alle inneholder ordene "ressurser", "maktmisbruk", "skam" og "Pete Seglem". NRK Rogaland legger ned Aker Solutions Egersund — igjen.

Det blir ikke lagt varmekabler i gågata. Det blir ikke fontene på Torget. Det blir ikke bygd ny bru til Eigerøy. Byen får minst én sjokoladefabrikk til. Eigersund raser mot at Dalane tingrett blir flyttet til Sandnes, men synes det er helt på sin plass at de andre Dalane-kommunene gir fra seg rådhusene sine. Johan Aakre får en kjempegod idé som ingen har penger til å realisere. Leif Erik Egaas sykler Nordsjørittet på sju timer og 23 minutter. Eigersund-rådmann Ketil Helgevold sliter med utgifter som øker mer enn inntektene og må foreta opptil flere driftstilpasninger (på best mulig måte for brukerne). Tønes får skryt for underfundige tekster. DT-redaktøren reiser til Ouagadougou, Tegucigalpa og Bujumbura for å sikre seg hovedstadsbilder han mangler til Okka by.

Bernt Ludvig Wetteland leder 17. mai-komiteen for 37. gang på rad. Mandssangerne skjenker statuer av seg selv i gave til byen og synger selv under avdukingen. Det drikkes store mengder øl på Oktoberfest. Togene står på Jærbanen. Den faste gjengen står på Torget. Den faste gjengen spyr utenfor Corner.

Arbeidsledigheten er stabil. Værobservatør Jonn Haga observerer været. Været er ustabilt. Egersund Quiltelag setter ny medlemsrekord og alle lurer på hvorfor. 14 personer ringer til Dalane Tidende og lurer på hvordan i helv*** kommunen kan ha råd til å la gatelysene stå på midt på dagen når kommunen ikke har råd til verken A: Mer asfalt B: Flere gang- og sykkelveier C: Varmekabler i gågata.

Dalane Tidende skriver om tre forsvunnede hunder, to forvirrede ugler, én emu på rømmen og to bevere som bor i ei stikkrenne. Johan Aakre får en kjempegod idé som ingen har penger til å realisere. Ingve Aalbu tar seg en bolle.

*

Sånn, herr redaktør, kan jeg få fri i 2015? NRK har lagt ut 13 sesonger med "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu", og Netflix har samtlige episoder av "Columbo".

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!