Utlån går ned, aktiviteten øker

Publisert:

Etter at det samla utlånet fra biblioteket i Sokndal steg i flere år på rad, gikk det noe tilbake i fjor. Men ifølge biblioteksjefen er det grenser for hvor mye utlånet kan øke.

 
Foreslår å strømme kommunestyremøter

Publisert:

– Det hadde vært kult om Sokndal for en gangs skyld hadde vært først med å innføre noe nytt og framtidsrettet, sier Jonas Andersen Sayed (KrF). Han mener strømming av kommunestyremøter kan gjøre lokalpolitikken interessant for flere.

 
Skrinlegger ikke sjødeponi, foreløpig

Publisert: - Oppdatert: 16.01.2018 kl 13:40

– Vi vil fortsette å kartlegge påvirkningen avgangsmasser fra Titania kan ha på Dyngadjupet og Knubedalsrenna. Deponiprosjektet går som planlagt inntil videre – med alle alternativene.

 
Varden blei tent på årets siste dag

Publisert: - Oppdatert: 02.01.2018 kl 14:51

19 personar trassa vêret og blei med på vardetenning på Lio nyttårsaftan.

 
Frelsesarmeen slo rekorden igjen

Publisert: - Oppdatert: 25.12.2017 kl 15:15

Folk i Dalane har gitt over 320.000 kroner til vanskeligstilte.

 
– Har lusket rundt i hager og på tak

Publisert: - Oppdatert: 24.12.2017 kl 11:42

Politiet ber om tips etter at en eldre mann med hvitt skjegg har blitt observert rundt om i hele distriktet.

 
Familier i Sokndal har fått gavebesøk

Publisert:

– Det er tydelig at de som mottar gavene, setter pris på dem. Jeg er takknemlig som får være med på dette, sier Ingrid Urdal Støle.

 
Fortsatt permitteringer ved Titania

Publisert: - Oppdatert: 21.12.2017 kl 20:25

– Vi venter på nyheter hver dag. Håpet er at Titania skal signere kontrakter på mer tonnasje, og at bedriften igjen kan kjøre med fire skift.

 
 
I gang med å kartlegge arbeidsmiljøet

Publisert:

De første møtene fant sted mandag. Seinere i uka blir det flere samtaler mellom ansatte i kommunen og fagfolkene som skal hjelpe til med å forbedre arbeidsmiljøet på Soknatun.

 
– Må ta tak i forurensingen

Publisert:

Utslipp av kloakk og kjemikalier er stadig et problem i Soknavassdraget. Elveeierlaget bekymrer seg fortsatt over fiskedød og forurensning. De venter dessuten på status i arbeidet med kalkingsanlegget på Løtoft.

 
Bedrifter er bekymret

Publisert:

Flere store og små bedrifter i Sokndal klager over mangelfull behandling og framdrift i saker i Sokndal kommune. Nå har de henvendt seg til de folkevalgte med sin bekymring.

 
Budsjettkutt i Sokndal: – Lærere vil miste jobbene sine

Publisert: - Oppdatert: 12.12.2017 kl 11:16

– Kutt på 1,7 millioner kroner i skolen betyr at lærere må sies opp. Det fastslo en frustrert Jone Mathiesen (Ap) etter budsjettmøtet i Sokndal kommunestyre. Han kalte ordførerens argument om kutt uten å ramme lærerstillinger for "bullshit".

 
Vanskelig for teknisk etat

Publisert:

Tirsdag kommer Arbeidstilsynet på besøk til Sokndal kommune. De skal granske det som ifølge de tillitsvalgte er et helseskadelig arbeidsmiljø på rådhuset.

 
Foreslår å vie i amfibygget

Publisert:

Amfibygget på Sogndalstrand og møterom på Soknatun er stedene hvor kommunale vigsler som hovedregel skal foregå i framtida, ifølge et forslag fra sokndalsrådmannen.

 
Veldedighet og velvære i hverdagen

Publisert:

For Martine Skretting Mydland er det midt i blinken å style og fikse håret til damene i Stavanger fengsel. Hvorfor? Fordi de fortjener det.

 
Alvorlig bekymret for arbeidsmiljøet

Publisert:

Både de varslede budsjettkuttene og de nye fullmaktene som sokndalsrådmann Helge Madland ønsker seg, bekymrer tillitsvalgte i Sokndal kommune. De er urolige for hva som vil skje framover.

 
Amfiets venner vil fornye spelet

Publisert:

Avgjørelsen er tatt; Strandaspelet settes opp igjen til sommeren. Amfiets venner satser på et par nye skuespillere i hovedrollene og tidligere spillestart. Men mest av alt satser de på at publikum kjenner sin besøkelsestid.

 
Éin million i støtte til ny bjerkreimshall

Publisert: - Oppdatert: 23.11.2017 kl 10:17

Nye Bjerkreimshallen får éin million kroner frå Sparebankstiftelsen.

 
Testpiloter på kul VR-utstilling

Publisert: - Oppdatert: 22.11.2017 kl 23:37

Bildene var litt uklare, og dronelyden surret lenger enn den skulle, men ellers var det greit å være på Magma Geopark sin VR-utstilling, ifølge en gruppe niendeklassinger fra Husabø. Utstillingen fikk karakteren "kul".

 
Prisdryss til Sokndal skolekorps

Publisert:

Sokndal skolekorps fikk med seg to pokaler hjem etter årets Stavanger Open for skolekorps i Rogaland: førsteprisen i brass og tredjeplassen i sceneopptreden. Korpsingene og dirigenten er godt fornøyde.

 
Lekter i Rekefjord pålagt å sikre lasten

Publisert:

Ødelagte karmer på den tunglasta lekteren i Rekefjord har fått fiskere til å reagere. Sjøfartsdirektoratet har gitt eieren pålegg om å sikre at de store steinene ikke ramler i sjøen.

 
Rekefjord Stone inn i nye markeder

Publisert:

De siste fire-fem åra har det gått stadig bedre for Rekefjord Stone AS. Innpass og tillit i nye markeder er den viktigste grunnen. I 2016 fikk bedriften et resultat på vel åtte millioner kroner.

 
Sokndal kirke ferdig til advent?

Publisert:

Fristen er 15. desember, men kirkevergen håper det nye taket på Sokndal kirke blir ferdig til 1. søndag i advent.

 
Ber ordføreren forklare seg

Publisert: - Oppdatert: 12.11.2017 kl 09:28

Arbeidsmiljøutvalget i Sokndal oppfordrer ordfører Trond Arne Pedersen (KrF) til å klargjøre uttalelser og holdninger han har overfor arbeidstakerne i kommunen.

 
Fylkesmannen vil følge nøye med

Publisert:

– Vi kommer til å følge ekstra nøye med på utviklingen framover, uttaler fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa i en kommentar til uroen på rådhuset i Sokndal. Torsdag var hun i kontakt med kommunen om saken.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

ANNONSE