Lekter i Rekefjord pålagt å sikre lasten

Publisert:

Ødelagte karmer på den tunglasta lekteren i Rekefjord har fått fiskere til å reagere. Sjøfartsdirektoratet har gitt eieren pålegg om å sikre at de store steinene ikke ramler i sjøen.

 
Rekefjord Stone inn i nye markeder

Publisert:

De siste fire-fem åra har det gått stadig bedre for Rekefjord Stone AS. Innpass og tillit i nye markeder er den viktigste grunnen. I 2016 fikk bedriften et resultat på vel åtte millioner kroner.

 
Sokndal kirke ferdig til advent?

Publisert:

Fristen er 15. desember, men kirkevergen håper det nye taket på Sokndal kirke blir ferdig til 1. søndag i advent.

 
Ber ordføreren forklare seg

Publisert: - Oppdatert: 12.11.2017 kl 09:28

Arbeidsmiljøutvalget i Sokndal oppfordrer ordfører Trond Arne Pedersen (KrF) til å klargjøre uttalelser og holdninger han har overfor arbeidstakerne i kommunen.

 
Fylkesmannen vil følge nøye med

Publisert:

– Vi kommer til å følge ekstra nøye med på utviklingen framover, uttaler fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa i en kommentar til uroen på rådhuset i Sokndal. Torsdag var hun i kontakt med kommunen om saken.

 
Samtlige kommunalsjefer er syke

Publisert: - Oppdatert: 08.11.2017 kl 23:31

Den fjerde og siste av kommunalsjefene i Sokndal ble sykmeldt onsdag, ifølge Avisen Agder. Dermed er det ingen etatsledere igjen på jobb på Soknatun.

 
Satser først på racingbanen

Publisert: - Oppdatert: 10.11.2017 kl 09:04

Racingbanen for biler og motorsykler står øverst på lista over baneanlegg som KNA Raceway vil satse på i Kroheia framover. Lista ble klar på mandagens styremøte.

 
Rådmannssaken til arbeidsmiljøutvalget i Sokndal

Publisert: - Oppdatert: 08.11.2017 kl 21:33

Problemene med arbeidsmiljøet på Soknatun blir tema på et ekstraordinært møte i kommunens arbeidsmiljøutvalg (AMU).

 
 
Overskudd til fond - nødvendig med kutt i Sokndal

Publisert:

"Bestilte" avsetninger til fond gjør at det må gjennomføres effektiviseringstiltak og kutt på 4,2 millioner kroner for å få Sokndals 2018-budsjett i balanse.

 
Ordføreren svarer på kritikken

Publisert:

– I Sokndal kommune er det dessverre en kultur for å kritisere i stedet for å arbeide. Den kulturen er ikke ny; den har vært der i årevis, sier ordfører Trond Arne Pedersen (KrF).

 
Fikk refs av ordføreren

Publisert: - Oppdatert: 06.11.2017 kl 15:13

Formannskapsmedlem Bjørg Stornes (Ap) opplevde å få både refs og munnkurv av sokndalsordføreren etter å ha snakket med bekymra kommunalsjefer.

 
– Ordføreren henger ut ansatte

Publisert:

– Ordfører Trond Arne Pedersen (KrF) henger ut ansatte i måten han kommenterer de aktuelle sykmeldingene på. Det er meget sterkt. En ordfører burde holde seg for god til å komme med den typen uttalelser.

 
– Rådmannen har ansvaret for  arbeidsmiljøet

Publisert:

– Det er rådmannens ansvar å få arbeidsmiljøet på Soknatun til å fungere. Det sier varaordfører Frank Toks (Ap), som forventer en justering i Helge Madlands lederstil.

 
Skynder på med adresseringen

Publisert:

Innbyggere med meninger om veinavn i Sokndal bør skynde seg å si fra til kommunen. – Det er nå det gjelder, oppfordrer Kjell Rek og Nils Jacobsen.

 
– Endelig er rammene på plass

Publisert:

– Dette er vi veldig glade for. Med detalj­reguleringsplanen på plass er vi klar til å gå videre. Blant annet må vi diskutere framdriften i byggingen av de ulike banene.

 
— Vi har en rådmann som leverer

Publisert: - Oppdatert: 03.11.2017 kl 10:43

Ifølge ordfører Trond Arne Pedersen (KrF) er det ikke nytt at kommunalsjefer i Sokndal er sykmeldt. — Det nye er at vi har en rådmann som er fokusert på å gjennomføre kommunestyret sine vedtak, sier han.

 
Stort fleirtal for å ta vekk sjødeponi

Publisert: - Oppdatert: 31.10.2017 kl 10:41

Eit stort fleirtal i Sokndal kommunestyre vil ikkje ha deponi i sjøen utanfor Rekefjord.

 
Skåland tilbake på topp

Publisert: - Oppdatert: 27.10.2017 kl 15:27

I Sokndal topper Steinar Skåland inntektslista for 2016 suverent. Med andre ord lønner rør- og industrimontasje seg fortsatt svært godt.

 
Snart skal det bli fint her

Publisert: - Oppdatert: 26.10.2017 kl 22:22

Parkeringsplassen ved innkjøringen til Hauge skal ryddes, asfalteres og få en ladestasjon for elbiler. Dessuten skal plassen gi besøkende en bedre velkomst til bygda.

 
Har rettet opp miljøavvik

Publisert:

I Sokndal forventer de folkevalgte at erfaringene fra driften ved Titania blir tatt med i arbeidet med å finne et nytt landdeponi. Bedriften må ta høyde for og legge til rette for å imøtekomme alle kjente, framtidige miljøkrav.

 
Har fått eventyravtale med Iran

Publisert:

En utflyttet bjerkreimbu og en hjemflyttet sokndøl står i sentrum for eventyravtalen som ble inngått i Teheran denne uka. 25 milliarder er kontraktssummen for solenergiprosjektet Saga Energy skal levere til Iran.

 
Søkte og fant sannheten i bahá-i

Publisert:

Arvid Skjefrås har søkt etter svar på livets store spørsmål. Svarene fant han i bahá-i-troen. – Når menneskene behandler hverandre med respekt og kjærlighet, oppstår det glede i verden, oppsummerer han.

 
Ble kvitt brannstasjonen og Doktorgården

Publisert: - Oppdatert: 18.10.2017 kl 09:36

Løgevik eiendom AS har kjøpt brannstasjonen av Sokndal kommune. Tilslaget på Doktorgården er det Bitten Liland og Rune Bertelsen som har fått

 
Starter for seg selv på Haua

Publisert: - Oppdatert: 17.10.2017 kl 15:33

Neste torsdag åpner to jenter fra Egersund blomsterbutikk på Haua.

 
Avgjør framdriften for vitenmuseet

Publisert:

– Åpning våren 2019 er nok noe for tidlig, slik det nå ligger an. La oss heller si at vi kan åpne vitenmuseet i løpet av året 2019, sier museumsdirektør Leif Dybing.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

ANNONSE