Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tønes selger nest mest i landet

Tønes selger nest mest i landet

Frank "Tønes" Tønnesen gjør det bra med sin nye plate, "Vindbrest". FOTO: Ingve Aalbu

Kun én plate solgte bedre enn "Vindbrest" i forrige uke. Tønes har tangert tidenes høyeste notering på VG-lista for en artist fra Dalane.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.02.2015 kl 09:30

VG-lista som presenteres i dag, er basert på salget i forrige uke. "Vindbrest" ble sluppet fredag 30. januar. Det er med andre ord to dagers salg som sikrer Tønes den nest høyeste plasseringen på lista.

Helt øverst finner vi Ed Sheeran og hans "X", som også toppet for én uke siden. På tredjeplassen finner vi Onkelp og De fjerne slektningene med "Slekta II".

Frank "Tønes" Tønnesen har gitt ut plater siden 1996, men har kun nådd VG-lista med én tidligere utgivelse, "Sån av Salve" i 2012. Den lå til sammen 28 uker på lista og klarte som best en sjuendeplass. Det er for øvrig samme plassering som produsenten til Tønes, Frode Strømstad, noterte med "I Was A King" i 2009.

Elvira Nikolaisen fra Moi var som best nummer to på VG-lista med "Quiet exit" i 2006.

Spørsmålet nå er om Tønes kan klatre til 1.-plassen om én uke. Da er det salget denne uka som blir avgjørende. Sokndølen må da også konkurrere med nye utgivelser fra blant andre Bob Dylan og Diana Krall.

"Vindbrest" er den åttende Tønes-plata i rekka. Den har i likhet med forgjengeren "Sån av Salve" fått svært gode kritikker. Stavanger Aftenblad og Dagsavisen har belønnet plata med toppkarakteren, mens Aftenposten, Adresseavisen og Fædrelandsvennen har gitt terningkast fem.

Tønes spilte i går i Bergen. I kveld står to konserter i Stavanger for tur. I morgen venter Buen kulturhus i Mandal.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!