Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Var midt i terrorangrepet

Var midt i terrorangrepet

Sokndalsrådmann Dag Sørensen opplevde marerittet på promenaden i Nice torsdag kveld. FOTO: Erling Svensen

Bjørg og Dag Sørensen opplevde marerittet i Nice på nært hold.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.07.2016 kl 11:16

– Vi gikk på promenaden da lastebilen passerte 20-30 meter fra oss. Bak den løp en tungt bevæpnet politimann som forsøkte å stanse bilen. Vi trakk oss tilbake i den retningen bilen kom fra. Dermed havnet vi midt blant de som var forulykket. Det lå døde mennesker rundt oss, forteller Dag Sørensen, rådmann i Sokndal, fredag morgen.

– Jeg tenkte straks at bilen var lastet med sprengstoff. Vi forsøkte å komme oss vekk raskest mulig, men det var det også mange andre som ville. Det var tusenvis av skremte folk rundt oss, forteller Sørensen.

Ferieturen ble et mareritt. Den franske nasjonaldagen skulle feires på promenaden i Nice. De ruslet blant alle folkene, hørte på musikk og opplevde fyrverkeriet.

– Jeg så en hvit lastebil som kom gjennom folkemengden. Samtidig hørte jeg at det knatret i skudd rundt oss. Vi trakk oss vekk, men jeg så også at lastebilens ferd endte akkurat der vi hadde stått for ei kort tid tilbake. Slik jeg har forstått det, hadde sjåføren kommet seg ut av bilen da han ble skutt av politiet. Da var vi noen få hundre meter borte, i den retningen bilen kom fra. Det var også grunnen til at vi kom midt blant mange livløse personer på promenaden, forteller Dag Sørensen.

Han forteller om bilder som sitter spikret og uvirkelige scener.

– Det var som om vi var midt i en film, sier han.
Dag og Bjørg Sørensen klarte å komme seg bort og innover i byen til hotellet deres som ligger seks-sju minutter inn i byen fra sjøen.

– Nå bearbeider vi etter beste evne inntrykkene. Vi har hatt en rolig og god frokost. Nå vil vi ut og gå innover i byen. Promenaden holder vi oss borte fra. Den er forresten stengt. Fortsatt kjører det ambulanser der. Vi har planlagt å være til onsdag. Det har vi bestemt oss for å gjennomføre. Vi skal ikke la oss knekke av en idiot som gjør slike handlinger, sier Dag Sørensen.
Tidligere på torsdagen hadde paret fra Sokndal vært sammen med Ann Kristin og Asbjørn Stokkeland og spist lunsj. De skilte lag og hadde hver sine planer for kvelden. Også Asbjørn og Ann Kristin opplevde terroren på nært hold, men var ikke på promenaden da angrepet kom.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!