Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fascinert av Sokndal

Fascinert av Sokndal

BISKOPEN PÅ BESØK: Sokneprest Reidar Bjaanes er denne uka vert for biskop Erling Pettersen.

Tirsdag startet biskop Erling Pettersen bispevisitasen i Sokndal. - Jeg har gledet meg til å komme og har forventninger om å bli bedre kjent med bygda, sier biskopen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.03.2014 kl 14:15

Det er første gang biskopen besøker Sokndal, men bygda er ikke ukjent for ham.

- Kona og jeg var på et privat besøk første sommeren vi bodde i Rogaland. Vi hadde hørt så mye om Sogndalstrand og ville gjerne ta turen hit. Bygda er ei perle av et sted, og jeg har sett fram til å komme på offisielt besøk, forteller biskop Erling Pettersen.

Viktig med trosopplæring

Han er fascinert av verdiene til Cittaslow og hvordan man jobber med kvalitet i nærmiljøet.

- I dag har jeg møtt staben i kirka. Under møtet ble det lagt vekt på trosopplæringen i menigheten Soknepresten og den som har ansvaret for trosopplæringen, tilhører ulike generasjoner. Det er morsomt å se hvordan de finner sammen om å åpne kirkens dører for den yngre generasjon. Jeg har veldig tro på en målrettet trosopplæring, sier biskopen.

Gleder seg til kulturkveld

Han gleder seg til å se flere steder i bygda.

- Jeg ser fram til å besøke Titania og få innblikk i historien fra Lars Oftedal til i dag. Det har virkelig skjedd spennende ting i Sokndal. Jeg har store forventninger til torsdagens kulturkveld med Tønes og andre. Det gleder jeg meg til, smiler biskopen.

Biskop Erling Pettersen har hatt en spesiell forventning til denne visitasen.

- Det skal bli en opplevelse å møte Sandkrabban i Åna-Sira. Jeg har aldri vært der, og ser virkelig fram til det. Toppturen er en tradisjon jeg har hatt stor glede av under bispevisitasene. Da bruker vi en keltisk inspirert liturgi hvor vi ber for bygda, forteller Pettersen.

Møter menighet og skole

På timeplanen tirsdag sto også et besøk til skolen, hvor biskopen fikk møte både lærere og ledelse. Biskopen fikk også en omvisning på Betania.

I morgen starter dagen med et besøk i Bø barnehage, hvor Pettersen får en omvisning i det som skal bli den nye avdelingen i barnehagen. Han skal også møte lederne fra alle barnehagene i Sokndal. Deretter går turen til Lio sammen med speiderledere. Ettermiddagen og kvelden tilbringer biskopen i Åna-Sira, hvor han får møte barnekoret Sandkrabban. Det blir åpen kveldsmat på grendeskolen.

Tønes på Soknatun

Torsdag besøker Pettersen Titania, før han holder andakt på Bøsenteret. Senere på dagen vil biskopen møte kommuneledelsen. På kvelden blir det kulturkveld på Soknatun hvor blant andre Tønes, Korkompaniet, barnekoret Glede, elever fra kulturskolen og Tore Rekeland står på programmet. Kvelden ledes av Sigfrida og Johanne.

Biskopen avslutter visitasen på søndag med visitasgudstjeneste med påfølgende kirkekaffe og visitasforedrag.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!