Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Åpner turneen på Mungåt

Åpner turneen på Mungåt

FOTO: André Løyning

Tønes gir ut plata "Vindbrest" 30. januar. Samme helga gjør han to konserter på Mungåt Ølbar i Egersund.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2014 kl 13:37

— Tønes skal turnere i februar og mars, med noen små pauser innimellom. Han skal innom alle de store byene i Norge og mange av de små. Han skal også gjøre flere konserter i Nord-Norge. Turnéåpningen blir i Egersund 30. og 31. januar, opplyser Tor Martin Bøe, som sammen med Frode Strømstad gir ut plata på selskapet Kinkverk.

Turneen skal avsluttes på Rockefeller i Oslo, som har plass til 1.200 publikummere. På Mungåt blir det konserter for cirka 100 publikummere. Tønes vil stille med fullt band og mange låter fra helt ferske "Vindbrest". Dette blir også premieren på ølbarens nye konsertserie.

— Det blir nok de mest eksklusive og intime konsertene på hele turneen. Vi ønsker dessuten å gjøre dette til noe mer enn to konserter. Målet må være at folk i Dalane skal få merke at Tønes er på gang med nye ting. Vi planlegger litt forskjellig, både i bybildet og i konsertlokalet, men kan ikke røpe noe mer foreløpig, sier Bøe.

Det nye albumet, som er spilt inn i Oslo og Egersund, er ferdig mikset og mastret. Det inneholder 11 låter. Kinkverk-sjefen beskriver det på følgende måte:

— Det handler om uanmeldte besøk, fryktelige utslett og klare farger. Noen av tekstene kunne vært fantastiske romaner. Jeg vil si at dette er noe av det beste Tønes har gjort. Helt objektiv.

— Men du klarer kanskje ikke være helt objektiv?

— He, he, nei, jeg gjør vel ikke det.

"Vindbrest" skal også utgis på vinyl.

— Den kommer på alle formater du kan tenke deg, kanskje til og med kassett, signaliserer Tor Martin Bøe.

Singel skal ut tidlig i januar.

"Vindbrest" er oppfølgeren til den doble Spellemann-vinneren "Sån av Salve". Tønes ble også tildelt Prøysenprisen for sitt forrige album. "Sån av Salve" plukket med seg terningkast seks fra Dagbladet, terningkast fem fra VG, Dagsavisen, Aftenposten, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen og flere andre anmeldere. I tillegg ble albumet kåret til årets beste norske i Dagbladet og Dagsavisen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!