Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sakki, nå er han nominert igjen

Sakki, nå er han nominert igjen

Slik så det ut da Tønes hadde med seg to harper hjem etter Spellemann 2013. I slutten av denne måneden har han to nye muligheter til å sikre seg musikkprisen. FOTO: Keth Odland

Tønes vant to Spellemann-priser for sin forrige plate. Nå kan det bli drømmereprise.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.01.2016 kl 13:17

Klokka 12.30 i dag ble de nominerte til Spellemannprisen 2015 offentliggjort. Frank "Tønes" Tønnesen, som ga ut plata "Vindbrest" i januar i fjor, er nominert i to kategorier, "tekstforfatter" og "viser". Det er de samme to kategoriene som han tok hjem harpa for i 2013, da han kvitterte med to ganger "sakki!" fra scenen.

"Vindbrest" fikk, tradisjonen tro, meget gode kritikker da den ble sluppet i fjor. Stavanger Aftenblad og Dagsavisen belønnet plata med toppkarakteren, mens Aftenposten, Adresseavisen og Fædrelandsvennen ga terningkast fem.

Dette er det åttende albumet til Tønes. "Vindbrest" nådde som best andreplassen på VG-lista topp 40. Sokndølen debuterte med "Rett te håves" i 1996.

Tønes har tidligere vært Spellemann-nominert også for "Sobihob". Det var i 2010, og da i kategorien "årets tekstforfatter".

Men sokndølen er ikke den eneste fra Dalane blant de nominerte. Emil Nikolaisen fra Moi er blant de utvalgte for "Runddans", plata han laget sammen med Todd Rundgren og Lindstrøm. "Runddans" konkurrerer i kategorien elektronica/dancemusikk. Broren Ivar Nikolaisen er vokalist i The Good The Bad And The Zugly, som er nominert i kategorien rock.

Joe Rusi, som bor i Flekkefjord, men jobber som kulturskolerektor på Moi, er nominert i blueskategorien for "Who I am".

Musikkprisen deles i år ut i Oslo, etter at Stavanger har vært vertskap de tre siste åra. Spellemann 2015 arrangeres i Oslo Spektrum 30. januar. Showet skal vises direkte på NRK1.

Spellemannprisen har vært delt ut siden 1973. Blant artistene som skal opptre i år, er Ane Brun, Madcon, Marcus & Martinus og tidligere Kaizers Orchestra-vokalist Janove Ottesen.

Tønes har foreløpig kun satt opp én konsert i 2016, på Rockefeller i Oslo 29. februar.

Les også: Slik begynte det for Tønes

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!