Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Satser på urpremiere i amfiet

Satser på urpremiere i amfiet

Fra innspillingen av "Skumringslandet". Regissør Paul Magnus Lundø til venstre.

Sokndal kommune håper å kunne vise "Skumringslandet" på stort lerret i Sogndalstrand amfi. Urpremieren på filmen blir lørdag 4. oktober.

Tekst:

Publisert:

"Skumringslandet", filmen regissør Paul Magnus Lundø har jobbet med siden 2005, skal ha ordinær premiere helga etter, nærmere bestemt 10. oktober. Øystein Løvø, oppvekst- og kultursjef i Sokndal, sier at kommunen tar sikte på å vise filmen i utendørsamfiet på Stranno, men at det ennå ikke er endelig avklart om det lar seg gjøre.

- Vi er avhengig av å få på plass utstyr som gjør at vi kan vise filmen i den kvaliteten den fortjener. Men det tror jeg vi skal få til, sier Løvø.

Må ha en plan b

Det er regissøren selv, som er fra Sokndal, som har Sogndalstrand som førstevalg når filmen skal ha urpremiere. Ifølge kultur- og oppvekstsjefen vil kommunen strekke seg langt for å oppfylle ønsket.

- Det er ikke hver dag vi har en begivenhet som dette i bygda. Jeg ser for meg at det fort kan bli solgt tusen billetter til arrangementet. Hvis været skulle bli veldig dårlig, er det klart at vi også må ha et alternativ b. Kanskje kan det være en mulighet å ha Sokndalshallen som reserveløsning. Det er det eneste stedet jeg kommer på som kan ta så mange publikummere, sier Øystein Løvø.

Da lerretet må være av en viss størrelse, kan det ikke være storm i kastene under urpremieren. Men litt regn og vind kan aksepteres.

- Blir en stor dag

Oppvekst- og kultursjefen tror interessen for "Skumringslandet" vil være stor.

- Mange i Sokndal har vært med som statister i filmen, eller har bidratt på andre måter. Jeg vil tro dette er en begivenhet svært mange vil ha med seg. Det blir en stor dag med skuespillere på besøk. Kanskje blir det også konsert i forkant. Dette blir en "happening", rett og slett, fastslår Øystein Løvø.

Han har foreløpig kun sett noen små snutter av "Skumringslandet".

- Inntrykket er at den er en fantastisk filmet. Det ser veldig bra ut. Så blir det spennende å se om historien fenger, sier Løvø, som håper å få avklart i løpet av ei ukes tid om det lar seg gjøre å ha premieren utendørs i amfiet.

- Vi gleder oss stort til dette, sier oppvekst- og kultursjefen.

Lokalt bakteppe

"Skumringslandet" er i all hovedsak spilt inn i Sokndal. Leif Nygaard, Kim Bodnia, Jørgen Langhelle og Sverre Anker Ousdal har sentrale roller. Andre som dukker opp i filmen, er Ewen Bremner, kjent fra "Trainspotting", Frank Tønnesen, Espen Hana og Kristina Knaben Hennestad.

Paul Magnus Lundø har selv skrevet manus til "Skumringslandet", sammen med Ronnie M. Larsen.

Ble ferdig fredag

Regissøren hadde en stor dag fredag. Da ble lydmiksen ferdigstilt. Fra før var bildene spikret.

- Dette betyr at jeg er helt ferdig med min jobb. Det føles godt, men veldig merkelig, sier Lundø til Dalane Tidende.

Han er veldig fornøyd med resultatet.

- Jeg koser meg nå og gleder meg til å vise fram filmen. Vi slipper den første traileren under filmfestivalen i Haugesund uka som kommer. Det skal også vises klipp til landets kinosjefer, forteller regissøren.

- Hvorfor er Sogndalstrand førstevalget for urpremieren?

- Vi har jobbet med ulike ideer, men kommet fram til at Sogndalstrand er den beste plassen både praktisk og teknisk. Jeg ønsker at urpremieren skal være en eksotisk opplevelse. Det hadde ikke vært det samme å vise filmen på Soknatun, mener Paul Magnus Lundø.

Se bildet større

EKSOTISK OPPLEVELSE: Etter å ha jobbet med "Skumringslandet" siden 2005, ble Paul Magnus Lundø før helga helt ferdig med sin del av jobben. Da ble siste finish på lydmiksen gjort. Nå gleder regissøren seg til å vise fram filmen. Han ønsket å ha urpremieren på et eksotisk sted. Valget falt på Sogndalstrand.

Se bildet større

SPESIELLE OMGIVELSER: Omtrent slik som dette kan det se ut når "Skumringslandet" settes opp i amfiet på Sogndalstrand, bare at scenen til Tønes da vil være byttet ut med et stort kinolerret. Bildet er fra en konsert i august i fjor.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!