Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Til "Sommeråpent" med ny sang

Til

Forfatter Tore Renberg (t. v.) og artist Frank Tønnesen. FOTO: André Løyning

Tore Renbergs nye roman "Angrep fra alle kanter" får følge av en spesialskrevet Tønes-sang.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.07.2014 kl 14:15

"Angrep fra alle kanter" er oppfølgeren til fjorårets roman, "Vi ses i morgen". Også sistnevnte kunne vise til en sang basert på boka. Den var skrevet av Jan Ove Ottesen (Kaizers Orchestra) og Tore Renberg. Denne gang er det Frank Tønnesen fra Sokndal som får æren.

- Jeg måtte gå til en der teksten var viktig for meg. Etter "Sån av Salve" er Tønes den beste tekstforfatteren vi har. Det var ikke mulig å spørre noen andre, sier Tore Renberg i en pressemelding.

Stavangerforfatteren er begeistret for resultatet.

– Det første som slår meg, er det emosjonelle. "Indianara" er beint fram riktig rørende. Dette er en retning vi ikke har hørt før fra Tønes. Den kommer fra et hardere, mer alvorlig sted der det står mer om liv og død. Han er betraktelig nærmere sitt store idol Will Oldham, uttaler Renberg.

På "Sommeråpent" på NRK1 i morgen kveld vil seerne få en smakebit på låta. Både Tore Renberg og Frank Tønnesen skal delta i programmet.

"Indianara" er produsert av Frode Strømstad og Anne Lise Frøkedal (I Was a King) og slippes digitalt fredag 15. august. Den følges opp av en sjutommer med ei eksklusiv B-side, samtidig som boka "Angrep fra alle kanter" gis ut 5. september, opplyses det i pressemeldingen.

Se bildet større

Tønes i aksjon på scenen. Bildet er fra en konsert på Sogndalstrand. FOTO: Ole Kristian Larsen

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!