Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Abonnentene skal få mer

- Abonnentene skal få mer

ABONNENTENE SKAL FÅ MER: Fra april vil også nettsakene til Dalane Tidende være forbeholdt abonnentene. Til gjengjeld skal det bli flere saker på dalane-tidende.no, lover redaktør Gunnar Kvassheim. E-avisen blir dessuten tilgjengelig gratis for abonnentene.

Fra 2. april vil nettsakene til Dalane Tidende være forbeholdt mediehusets abonnenter. Men prisen på abonnementet blir den samme som før.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.05.2014 kl 10:33

For første gang vil også e-avisen bli tilgjengelig gratis for abonnentene. Dalane Tidende følger dermed etter aviser som Jærbladet og Gjesdalbuen, som har gjort den samme omleggingen med positive resultater.

- Den nye abonnementsløsningen innebærer en tilpasning til de nye mulighetene vi har fått som følge av den digitale utviklingen. Mens DT tidligere kom ut tre ganger i uka på papir, kan vi nå være på nett 24 timer i uka med nyheter og annet stoff. Papiravisa foreligger også i digital utgave. Fra april vil leserne gjennom abonnementet sitt kunne få tilgang til papiravis, e-avis og nettavis, på alle plattformer, sier redaktør Gunnar Kvassheim.

- Lever av innhold

Dalane Tidende tar konsekvensen av at det koster å lage kvalitetsjournalistikk.

- Vi lever av innholdet vi lager, ikke av hvordan det presenteres. Til nå har nettnyheter vært gratis, mens papirnyheter har vært forbeholdt abonnentene. Nå endrer vi på dette, slik at abonnentene får alt. Den gode nyheten for leserne er at det ikke blir økt pris som følge av omleggingen. Leserne vil med andre ord få mer igjen for pengene enn noen gang tidligere. I sum mener vi at dette skal gjøre det enda mer attraktivt å være abonnent enn før, noe som i neste omgang vil gjøre det mulig for DT å videreutvikle sin posisjon som ledende nyhetsformidler i Dalane, forklarer redaktøren.

Det vil bli flere saker enn tidligere på nett, lover han.

- Tanken er at abonnentene våre skal få tilgang til nyhetene på alle plattformer og lese dem når det måtte passe best, der det måtte passe best. Dette er en utrolig spennende omlegging. Vi gjør nå det samme som mange andre lokalaviser har gjort, med gode resultater. Leserne av for eksempel Jærbladet og Gjesdalbuen er gjennomgående veldig godt fornøyde. Omleggingen har også vist seg å være teknisk enkel å få til med de verktøyene vi tar i bruk, sier Gunnar Kvassheim.

Skal videreutvikle papiravisa

Dalane Tidende samarbeider om den tekniske løsningen med de øvrige avisene i Nordsjø Media-gruppen. Jærbladet gjorde samme omlegging 16. november i fjor og har så langt positive erfaringer. Gjesdalbuen begynte i oktober. Tidligere har blant annet Hallingdølen vært tidlig ute med ny abonnementsløsning og har på den måten klart å snu opplagsnedgangen.

Selv om det satses digitalt, vil ikke papiravisa få lavere prioritet, ifølge Gunnar Kvassheim.

- I sum vil det bli mer stoff på nett enn tidligere. Vi har hatt en svært positiv utvikling når det gjelder lesere på dalane-tidende.no. Variasjonen i hvor mange artikler som legges ut, vil bli mindre. Vi ønsker å tilrettelegge for at folk skal kunne lese artiklene der det passer dem best, på det tidspunktet som passer best. Samtidig er det veldig viktig at folk skal glede seg til papiravisa kommer og oppleve at den er aktuell og har nyheter de ikke var kjent med fra før. Vi vil videreutvikle papiravisa, og vi ønsker å bli bedre til å bruke de ulike plattformene slik at de kompletterer hverandre, sier Kvassheim.

- Vil alle saker på nett bli forbeholdt abonnentene?

- Ja, i utgangspunktet, men vi vil gjøre unntak i situasjoner hvor det er viktig å komme ut med informasjon til flest mulig. Vi har en samfunnsansvar som gjør at vi i enkelte tilfeller vil bli nettavisa til å nå enda flere, for å veilede og informere. Eksempler kan være store ulykker, branner, flom og lignende, svarer redaktøren.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!