Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Politiet: - Se opp for isblokker i veien

Væromslaget i helga har sørget for at is smelter på kort tid. Det har forårsaket flere isblokker i veibanen, melder politiet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.11.2016 kl 14:48

Etter en lang periode med kuldegrader, kom mildværet til Dalane i helga. Det har ført til at isen har smeltet fort, og isblokker har falt ned på veibanen en rekke steder i distriktet.

- Særlig på strekningen mellom Egersund og Sokndal har vi observert mange isblokker, opplyser Alf Skipstad ved Eigersund politistasjon.

Politipatruljen skal søndag ettermiddag ut på runde nummer to for å fjerne isblokker i veien. Han oppfordrer bilister til å være med å hjelpe.

- Dersom folk har tid og anledning, setter vi pris på om de vil stoppe opp å fjerne isblokker hvis de kommer over noen. Det vil være til stor hjelp, og hindrer potensielt farlige situasjoner, oppfordrer Skipstad.

Det er foreløpig ikke meldt om noen trafikkuhell knyttet til is, ifølge politiet.

Mer gråvær i vente

I dagene fremover er det ikke grunn til å frykte glatte veier i Dalane. Det meldes om mildvær og mye nedbør den kommende perioden. Tirsdag vil gradestokken krype helt opp til ti varmegrader, ifølge værtjenesten yr.no. Utover i uka vil den synke til om lag fem varmegrader, samt mye nedbør inn mot neste helg.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!