Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Zontaprisen til Tordis Stenberg

Zontaprisen til Tordis Stenberg

FOTO: Trine M. Monsen

Tordis Stenberg har fått Zontaprisen for 2014 – fordi hun er et ja-menneske og et forbilde.

Tekst:

Publisert:

– Denne gangen fant vi prisvinneren i egne rekker. Sånn måtte det bli når vi har en så god kandidat blant medlemmene våre, sier leder i zontapriskomiteen, Liv Fredriksen.

Prisen ble delt ut på Grand Hotell onsdag kveld. Ifølge den lokale zontatradisjonen deles prisen ut hvert år på kvinnedagen 8. mars. I år ble begivenheten utsatt. Neste år er det igjen 8. mars som gjelder.

Med siden starten

Sokndølen Tordis Stenberg har vært medlem av Egersund og Omegn Zontaklubb siden starten. Her har hun hatt, og har fortsatt, sentrale verv både nasjonalt og i Norden.

Men ikke minst har hun vært en "framifrå" president for den lokale klubben, ifølge komiteen.
Og det er det uvanlige sterke engasjementet hennes de har merket seg.

Frivillig på flere fronter

– Hun sier selv at livet består av mer enn jobb, for eksempel frivillig innsats. Disse ordene har Stenberg selv levd etter, påpeker Fredriksen.

Komiteen har listet opp sokndølens innsats, så langt: Hun har vært leder av Næringsforeningen i Sokndal, styreleder og aktivt med i driften av Frivilligsentralen i Sokndal, styremedlem i Kultursenteret Gamle skolen, leder og mangeårig medlem av hovedkomiteen for Sokndalsdagene, aktiv pådriver for å skaffe Bøsenteret penger til ny minibuss og president i Sons of Norway Dalbuen Lodge.

Inspirerer andre

I kriteriene for prisen heter det blant annet at vinneren skal være et forbilde for andre og gi inspirasjon til gode for andre mennesker, byen og distriktet.

– Det gjør Tordis. Hun tar initiativ, er smilende og positiv og lett å spørre, roser komiteen.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!