Ny losstasjon på Dampskipskaien?

Her kan det komme ny losstasjon. Rådmannen i Sokndal vil tilby Kystverket nye lokaler på Dampskipskaien. Planen omfatter både bruk av et nybygg og huset på kaien. Samlet flate skal bli 300 kvadratmeter. FOTO: Even Bergum

Sokndal kommune vil tilby Kystverket nye lokaler til losstasjonen i Rekefjord.

Tekst:

Publisert:

dalane-tidende.no
Dalane Tidende

Kystverket annonserte i fjor etter nye lokaler for losstasjonen i Rekefjord. Sokndal kommune responderte med å tilby området ved Dampskipskaien til formålet. Her foreslår kommunen å reise et nytt bygg, samt rehabilitere det eksisterende bygget og slik tilby 300 kvadratmeter moderne lokaler til losstasjonen.

Dette har Kystverket stilt seg positivt til, men det har også vært andre utleiere som kjemper om avtalen med Kystverket.

I løpet av våren skiller tilbringertjenesten og losene lag. Losbåtene og skipperne om bord blir overtatt av Buksér og Berging AS mens losene forblir ansatte i Kystverket. Det er en forutsetning for en framtidig losstasjon i Rekefjord at losene og tilbringertjenesten lokaliseres på samme sted.

Saken skal opp i formannskapet i Sokndal på mandag. Rådmannen er innstilt på å forsøke å komme til enighet med Kystverket om en intensjonsavtale. Når den eventuelt foreligger, vil han sette av 200.000 kroner til et skisseprosjekt.

Kystverket har utarbeidet et romprogram som viser behovet. Seks soverom med dusj og toalett, trimrom, kjøkken, møterom, kontor og verksted er behovet. Dette skal tilbys ved å rive det eksisterende uthuset og føre opp et nytt bygg som knyttes sammen med eksisterende bygg på kaien.
– Ved å etablere ny losstasjon ved Dampskipskaien vil Sokndal kommune bidra til å sikre statlige arbeidsplasser i kommunen, heter det i saksutredningen fra rådmannen.

Siste nytt i Nyheter

Klubbhuset reiser seg
ANNONSE
Bjerkreim kan tape 1,4 millioner i eiendomsskatt
 
Friluftskurs for ferskinger
Skal bli enklere å søke om bredbåndstøtte
Skrinlegger ikke sjødeponi, foreløpig
 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Gjesdalbuen

Avisen Agder

ANNONSE