Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

14 spillere er med videre

14 spillere er med videre

STERKT ØNSKET: Miguel Diez topper så vel toppscorerlista som stjernebørsen hos Eiger. Derfor har den sportslige ledelsen et sterkt ønske om at spanjolen blir med videre. FOTO: Olaf Omdal

Eiger er godt i gang med forberedelsene til neste sesong. Så langt har 14 spillere sagt ja til å bli med videre.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 10:33

Det er sportslig leder Bjørn-Arne Slettebøe godt fornøyd med.

– Å ha så mange spillere klar allerede før vi kommer halvveis i november, er bra. Blant disse finner vi også det unge talentet Kristian Garpestad. Da han fikk prøvd seg mot slutten av sesongen, viste han at han kan bli et fint tilskudd. I tillegg har Thor Jostein Dyrnes sagt ja til en ny sesong som trener. Nå gjelder det å få på plass Dyrnes sin assistent, sier Slettebøe.

Noen spillere teller på knappene. Stian Sleveland har foreløpig ikke bestemt seg

Sleveland usikker

Nå gjelder det å få på plass resten av troppen. Slettebøe antyder at 20 spillere er et passelig antall. Blant disse håper han å finne spillere som Stian Sleveland, Eirik Gohn og Sigmund S. Hunnestad. Sleveland og Hunnestad har foreløpig ikke sagt ja. Gohn har vært akillesskadet hele sesongen.

– Jeg regner med at Eirik spiller for oss, om han blir helt frisk igjen, sier Slettebøe.

En ny Sarunas

Ellers er Sarunas Kilijonas og Jonas Hafsø usikre, mens Erik Hetland har gitt beskjed om at han trapper ned. Keeper Kilijonas kan, av familiære årsaker, være på vei hjem til Litauen, mens Hafsø foreløpig ikke har bestemt seg.

– Det betyr at vi må ha inn en ny keeper. Kanskje får vi en ny Sarunas i mål. Vi har nemlig kontakt med litaueren Sarunas Jurevicius, som har stått i mål for Bjørnevatn i 3. divisjon denne sesongen, fortsetter Eigers sportslige leder.

Håper på Diez

Alfi Conteh Lacalle, som Eiger hentet inn i høst i håp om å berge plassen i 3. divisjon, spiller ikke i rødt og blått neste år. Det er også usikkert hva som skjer med Tomas Birskys og Miguel Diez. Sistnevnte står særlig høyt på ønskelista etter den gode sesongen han gjennomførte etter overgangen til Eiger.

– Vi håper i det lengste å få Diez tilbake, men vi forstår at han har ambisjoner om å spille på et høyere nivå enn norsk 4. divisjon. Og det er han definitivt god nok til, mener Bjørn-Arne Slettebøe.

Tre-fire nye på ønskelista

Eiger var nær ved å få plass i neste års 3. divisjon. Den sportslige lederen legger ikke skjul på at målet er en rask retur til dette nivået.

– Om det ikke skjer neste år, så skal vi være der i løpet av to år. Da må vi styrke stallen noe. Forhåpentligvis får vi positive svar fra noen av de som nå er usikre. I tillegg må vi nok hente inn tre-fire spillere utenfra. Vi har noen som vi ønsker å ta kontakt med, men har foreløpig ikke gjort noen offisielle henvendelser, opplyser Bjørn-Arne Slettebøe.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!