Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Egersunder topper prestisjefullt Premier League-spill

Egersunder topper prestisjefullt Premier League-spill

Dette er de elleve utvalgte til Geir Drage Berentsen. FOTO: Skjermdump

Geir Drage Berentsen fra Egersund leder Fantasy Premier League etter fire runder. Han konkurrerer mot over tre millioner deltakere fra hele verden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.09.2014 kl 17:59

Det egersunderen har klart, må betegnes som en bragd. Fantasy Premier League er et managerspill hvor man plukker ut de spillerne man tror vil gjøre det best i løpet av en hel sesong i Englands øverste divisjon. Man får en viss sum å handle for. Derfor kan man ikke bare plukke spillere fra øverste hylle.

Over tre millioner brukere

Nå leder Geir Drage Berentsen. Totalt er det registrert 3.243.275 brukere, ifølge Fantasy Premier Leagues offisielle nettside. Spillet har deltakere fra alle verdenshjørner.

– Jeg var ganske heldig i den første runden. Dermed fikk jeg et glimrende utgangspunkt, sier Berentsen til Dalane Tidende.

Han har i en årrekke spilt det populære managerspillet hvor han har konkurrert mot kamerater, men at han skulle hevde seg i verdenstoppen, hadde han aldri forutsett.

– Det er mye tilfeldigheter. Det blir nok fort ned igjen fra toppen. Uansett har jeg nå vært i en eksklusiv gruppe, siden det kun er maksimalt 38 deltakere som kan toppe tabellen, sier Berentsen.

Arsenal-supporter

29-åringen fra Egersund bor og jobber i Bergen. Han følger engelsk fotball tett, og Arsenal er favorittlaget. Likevel har han "bare" valgt å gi en Gunners-spiller plass på laget sitt.
– Skal du lykkes i dette spillet, må du finne ukjente spillere som du har tro på kan utmerke seg. Klarer du det, har du gode odds, sier Berentsen.

Egersunderen ble i sommer far til ei datter. Det hevder han har vært utslagsgivende for Fantasy-suksessen.

– Med ei liten datter hjemme blir det ikke tid til å farte så mye ute i helgene. Dermed blir det en del fotball på skjermen. Så langt denne sesongen har jeg sett en del kamper og satt meg godt inn de forskjellige lagene, forteller Berentsen.

– Har du noen tips til andre Fantasy-spillere?

– Min strategi er å ikke å bruke noe særlig med penger på keepere og forsvarsspillere. Der velger jeg billige løsninger, siden de er like gode poengsamlere som de offensive spillerne, sier Berentsen.

Pappaperm byr på utfordring

Snart venter pappaperm for 29-åringen. Det byr på en kinkig utfordring.

– Under pappapermen skal jeg på ei hytte i Hardanger hvor det ikke er tilgang til internett. Jeg har alliert meg med en kamerat som skal hjelpe meg med å gjøre aktuelle endringer, forklarer Berentsen.

Han regner med at førsteplassen må han nyte mens han ennå kan.

– Den har jeg mistet etter neste runde. Det føler jeg meg ganske trygg på, sier Berentsen, som likevel forsikrer om at han vil gjøre sitt ytterste så lenge han kjemper om topplasseringer.

Mange reaksjoner

Prestasjonen har også vakt oppsikt blant kamerater og kolleger.

– Det har blitt en del tekstmeldinger som har kommet. Til og med sjefen min kom for å gratulere meg, smiler Berentsen.

Egersunderens lag ser før helgas runde slik ut: Vito Mannone, Alan Hutton, Marc Wilson, Eric Dier, Angel di Maria, Raheem Sterling, Francesc Fàbregas, Aron Ramsey, Steven Naismith, Diego Costa og Wayne Rooney.

– Diego Costa har vært særdeles viktig for meg. Det er det ingen tvil om, sier Berentsen om Premier Leagues toppscorer.

Se bildet større

Geir Drage Berentsen FOTO: Privat

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!