Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Imponerte i årets første hjemmekamp:

EIK ga Frøyland juling på Hellvik

EIK ga Frøyland juling på Hellvik

Dennis Nielsen og resten av EIK-forsvaret fikk en enkel dag på jobb mot et svakt Frøyland-lag. FOTO: Olaf Omdal

EIK gjorde hakkemat av Frøyland og vant til slutt 7-0 over 3.divisjonslaget. Allerede nå kan man se et tydelig Maurice Ross-stempel på de gule og svarte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.02.2016 kl 13:41

EIK - FRØYLAND 7-0 (3-0)

De færreste hadde forventet at nivåforskjellen på de to lagene skulle være så stor som det realitetene ble fredag. For det ble virkelig en skikkelig overkjøring av jærbuene på Hellvik. Etter en litt treg start på kampen tok det fyr bare et kvarter ut i oppgjøret.

Thomas V. Leidland fikk æren av å åpne scoringsballet. Midtbanespilleren utnyttet en grov keepertabbe av gjestene. Målvakten misset på et enkelt utspill og dermed hadde Leidland en enkel jobb med å gjøre 1-0.

Overkjøring

2-0 ble satt inn av kapten Sverre L. Larsen som avsluttet et skikkelig mønsterangrep for tigrene. Kenneth Grande satte opp Mads Nørby Madsen som fosset oppover venstresiden og la inn til Larsen som hamret ballen i mål. Nettopp slik hadde EIK muligheten til å gjøre enda flere mål i den bitende kulden på Brunnmyra. Er det noe man kan glede seg til den kommende sesongen, så er det sidebacker som fosser i angrep hver gang de får muligheten.

Gode sidebacker

Det gjorde Madsen og Marcel Wawrzynkiewics hele kampen fredag, til stor fortvilelse hos bortelaget som ble terrorisert.
3-0 kom etter halvtimen og ble signert av Kim Robert Nygborg som raget høyest i feltet og stanget ballen i nettet på et hjørnespark. Forut for scoringen ble Madsen snytt for straffespark da han gikk i bakken i det han skulle legge inn fra nærmest død vinkel.

Pauseresultat var 3-0, men det hadde ikke vært noe å si på om EIK hadde fått ett par scoringer til før pause.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Se bildet større

Kaptein Sverre L. Larsen noterte seg for to nettkjenninger mot Frøyland. FOTO: Olaf Omdal

Likt kampbilde

I andre omgang forble kampbildet likt. Et balltrillende EIK-lag gjorde livet surt for oppgitte Frøyland-spillere som ble løpende i mellom stort sett hele tiden. De gule og svarte viste tålmodighet i angrepsspillet, og det førte til at gjestene til slutt gikk opp i limingen.
4-0 sørget den svenske prøvespilleren Ibrahim Alushaj for da han bredsidet ballen i mål etter et godt innlegg. 5-0 kom etter timen, og nok en gang var Sverre L. Larsen sist på ballen.

Deretter var det Eivias Zargursgas sin tur til å komme på scoringslisten. Litauren gjorde for øvrig en overbevisende kamp på EIKs midtbane. Kampens siste scoring stod Kim Skogsrud for. Forsvarsspilleren headet ballen i en nydelig bue inn i nettveggen til 7-0.

Svensk prøvespiller scoret

Dermed tok EIK en solid seier, og til tider var det virkelig kvalitet over det EIK leverte, og trener Maurice Ross var tydelig fornøyd med det laget hans presterte mot et ungt Frøyland-lag.
Ibrahim Alushaj ankom Egersund torsdag, og reiser trolig videre til andre klubber allerede i helgen. Ifølge daglig leder Kenneth Andersen, blir det ingen avklaring på spissen med det første.

- Vi fikk sett ham i 90 minutter i kveld, men vi må sette oss ned og drøfte dette før vi tar en avgjørelse, sier Andersen.

På tilsvarende nivå i Sverige har spilleren nettet 122 mål på 140 kamper. Alushaj skal ha flere stående tilbud fra klubber i Skandinavia. Svensken hadde mye hurtighet, men var til tider anonym mot Frøyland, men én scoring ble det på prøvespilleren.

Nysigneringen Oscar Larsson fikk sin EIK-debut mot Frøyland og holdt nullen. Larssons største utfordring fredag var nok mer å holde varmen, for det var svært få prøver gjestene klarte å sette ham på.

Kampfakta

Treningskamp i Brunnmyra, Hellvik:

EIK – Frøyland 7-0 (3-0)

Målene: 1-0 (17) Thomas L. Leidland, 2-0 (25) Sverre L. Larsen, 3-0 (29) Kim Robert Nyborg, 4-0 (49) Ibrahim Alushaj, 5-0 (60) Sverre L. Larsen, 6-0 (73) Eivinas Zargursgas, 7-0 (80) Kim Skogsrud

Dommer: Einar Rangvald Løyning, Eiger IL

Tilskuere: 150

EIKs lag: Oscar Larsson - Marcel Wawrzynkiewics, Matej Centrih, Dennis Nielsen, Mads Nørby Madsen – Thomas V. Leidland, Sverre L. Larsen, Eivinas Zargursgas, Kenneth Grande, Kim Robert Nyborg – Ibrahim Alushaj

Benyttede innbyttere: Lars Jørgen Mork, Kim Skogsrud, Sander Remme, Espen S. Rasmussen, Alexander Svanes, Chris Sleveland

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!