Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

EIK prøver ut to nye unggutter

EIK prøver ut to nye unggutter

Geir Andre Aasen (t.h.) FOTO: Kirsten Håland/Gjesdalbuen

EIK har varslet en økt satsing på lokale unggutter fra Rogaland. Fremover mot jul vil det derfor dukke opp flere nye ansikt på treningene. Denne uka ble det klart at spillere fra Ålgård og Viking skal vise seg frem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 23:47

De gule og svarte er i gang med å sondere terrenget for nye lokale spillere. Tidligere denne uka ble det klart at Varhaug-spilleren Ovar Høyland skal trene med klubben.

Nå opplyser sportslig leder, Håkon Lædre, at to nye spillere skal vise seg frem på trening de nærmeste dagene.

Fra Ålgård og Viking

Geir Andre Aasen skal trene med 2.divisjons-klubben fremover. Midtbanespilleren har totalt 23 kamper for Ålgårds A-lag i 3. divisjon denne sesongen. 19-åringen kom ifjor til Ålgård fra Bryne hvor han blant annet fikk trene med jærbuenes A-lag over en periode.

Den andre spilleren som skal vise seg frem, er Ferdinand Solberg fra Vikings rekruttlag. Han er forsvarsspiller og står bokført med 18 kamper for Viking 2 i 3. divisjon i 2016. Viking-rekruttene vant for øvrig 3. divisjon, avdeling 5.

- Dette er spillere som er i tråd med det vi ønsker skal være vår nye profil. Dette er sultne og talentfulle unggutter som vi ønsker å se nærmere på. De tre vi tester ut nå, vet vi at det finnes et stort utviklingspotensial og de virker svært spennende, sier Lædre.

Blir med til jul

Planen er at spillerne skal være med på EIKs treninger frem mot jul.

- Med noen av spillerne kan det være at vi ønsker dem i stallen allerede til kommende sesong, mens andre vil vi få klarlagt om de har potensial til å hevde seg på dette nivået. Derfor er dette en veldig fin anledning, sier EIKs sportslige leder.

Ferdinand Solberg og Ovar Høyland hadde sine første treninger torsdag kveld, mens Geir Andre Aasen starter først opp i neste uke. Lædre varsler at det sansynligvis vil bli flere nye ansikt på trening de kommende ukene.

- Vi jobber med noen prøvespillere til. Men dette er ikke formelt klart enda, sier han.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!