Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jublet for Brunnmyra

Jublet for Brunnmyra

Brunnmyra - kunstgrasbane nummer 1000 FOTO: Olaf Omdal

Brunnmyra har fått status som kunstgrasbane nummer 1.000 i Norge. Kåringa fant sted i pausen under kveldens landskamp på Ullevaal stadion.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.06.2015 kl 17:43

Fotballpresident Yngve Halen annonserte at Hellvik IL og Eigersund kommune ble valgt. Det var imidlertid jevnt mellom de tre finalekandidatene, Hellvik IL, Brandbu fra Indre Østfold og Skrim fra Buskerud.

– Det ble behørig feiret. Fra midtsirkelen ble Brunnmyra kåret. Det var en flott markering, sier Kjell Vidar Nygård. Hellvikbuen var for anledningen kommunens representant i ordførerens fravær. Han mottok hyllesten og sjekken sammen med Kjetil Larsen, leder i styret i Hellvik IL.

- Hellvik er en aktiv klubb, som spiller en fantastisk rolle i lokalmiljøet. De har gått inn og fått til dette, på tross av en anstrengt økonomi i kommunen. Det viser at kommunen ser betydningen av idrettsanlegg. Dette har de fått til gjennom dugnad og frivillig innsats. Nå får de et tidsmessig riktig anlegg som imøtekommer framtidas fotballbehov, sier juryleder Per Ravn Omdal.

- Det er en elleverbane og en sjuerbane, der de også kan utvikle småspill, aktiviteter for barn også videre. Dette vil være samlingspunktet for kommunen i åra som kommer, legger han til.

Klubbleder Kjetil Larsen i Hellvik og Kjell Widar Nygård fra Eigersund kommune var til stede på Ullevaal for å motta prisen.

- Dette kjennes veldig, veldig godt. Det er helt utrolig, og jeg blir veldig rørt av dette. Vi hadde troen helt inn, og det er kjekt å få en utmerkelse som dette, absolutt, sier en meget fornøyd Larsen til fotball.no like etter kunngjøringen.

- Som kommune er det vanvittig flott å vite at de tingene som vi også har vært med og bevilget penger til blir satt pris på, både lokalt men også ute i Norge, sier en like glad Nygård.

Kunstgrasanlegget i Brunnmyra får 50.000 kroner fra Norsk Tipping. De to andre anleggene fikk 25.000 kroner hver.

I august blir det offisiell åpning av "Nye Brunnmyra". Da kommer representanter for Norsk Tipping og Norges Fotballforbund. Kanskje blir også noen landslagsspillere å treffe i Brunnmyra, ifølge Nygård.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!