Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skal ansette trener på fulltid

Skal ansette trener på fulltid

Daglig leder i EIK fotball, Kenneth Andersen FOTO: Olaf Omdal

EIK har nå åtte kandidater som de mener er aktuelle til å erstatte Maurice Ross.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 22:01

EIKs sportslige utvalg er i full gang med å finne Maurice Ross sin erstatter. Foreløpig gjenstår mye arbeid, men nå bekrefter daglig leder, Kenneth Andersen, at de sitter igjen med en liste på åtte kandidater – og alle er aktuelle for en fulltidsstilling.

- Vi har kommet frem til at vi vil gå for en trener som kan være ansatt i 100 prosent stilling. Det går på utnyttelsen av arbeidskapasiteten. Nå har vi sammenligningsgrunnlag fra våre tidligere trenere, og har på bakgrunn av dette konkludert med at en trener på fulltid vil være den beste løsningen for oss, sier Kenneth Andersen i EIK fotball.

- Vi har bruk for en trener som kan bo her i byen, legger han til.

Ingen stor differanse i økonomi

Ifølge Andersen er ikke differansen mellom en deltidstrener og en heltidstrener så stor når det gjelder økonomi.

- Hvis du sammenligner en på heltid med en på deltid, gjenspeiler ikke det den økonomiske belastningen i forhold til hva du får i arbeidskraft i en 100 prosent stilling. Går man for en med jobb på siden av, blir utfordringene langt større med en gang, mener Andersen.

De gule og svarte hadde fire aktuelle kandidater selv, mens 30 personer har søkt på stillingen som ny trener.

- To av dem som var aktuelle først, er aktuelle nå. Av de 30 sitter vi igjen med seks personer som vi ønsker å se nærmere på, sier Andersen.

Nasjonaliteten på kandidatene skal være norske, svenske og danske.

- Vi ønsker en trener som kan kommunisere på skandinavisk. Det er mest hensiktsmessig, sier han.

Les også: Maurice Ross ferdig i EIK

Stor variasjon på lista

På søkerlista skal det være noen profilerte trenere, men det veier trolig ikke særlig tungt når neste EIK-trener skal velges. Andersen varsler at den nye treneren skal gjenspeile EIKs ambisjoner om å satse på lokale unggutter. Den kommende treneren vil ha en kombinert trener- og spillerutviklerrolle, og klubben ser for seg at kandidaten skal være svært delaktig i organisasjonsutviklingen.

- Vi ønsker oss en modell ikke helt ulik slik de har i Ålgård, hvor Geir Midtsian er både trener og spillerutvikler. For oss er det viktig at treneren tenker helhetlig, og ønsker at hele organisasjonen skal utvikle seg systematisk, sier Andersen.

Nevnte Midtsian er for øvrig ikke aktuell for trenerjobben hos tigrene.

Har klare kriterier

EIK har følgende kriterier til den nye treneren: menneskelige egenskaper, stor arbeidskapasitet, engasjement for å utvikle lokale spillere, fotballfaglig sterk, og at han skal ha et helhetlig klubbfokus.

- Alder og erfaring er i utgangspunktet uviktig så lenge man ikke har disse kriteriene i bunn. Det er viktig at vi skaffer oss en god A-lagstrener, men det er minst like viktig at vi skaffer oss en trener som er viktig og er en ressurs for klubben EIK, sier Andersen.

Les også: Har ikke innledet samtaler

Samtaler neste uke

Det er ventet at klubben vil innlede de første samtalene med de aktuelle kandidatene i neste uke, men EIK har ikke satt deadline for en treneravklaring før i januar.

- 9. januar skal den nye treneren være på plass, men forhåpentligvis vil han være klar tidligere enn da, sier Andersen.

Når klubber jakter nye trenere, så florerer det ofte med navngitte kandidater. Denne gangen har det vært sjeldent få navn som har dukket opp. EIK-ledelsen har holdt kortene tett til brystet så langt i prosessen.

- Foreløpig har jeg ikke registrert at noen har nevnt disse kandidatene. For vår del er det like greit, sier Andersen, som naturligvis ikke ønsker å offentliggjøre noen navn.

Maurice Ross valgte å trekke seg som EIK-trener 6. november i år etter bare én sesong i stillingen. Skotten hadde kontrakt ut 2017-sesongen. Det er tredje året på rad at de gule og svarte må ut på trenerjakt etter endt sesong.

Nøkkelord

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!