Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sterk borteseier for EIK på Sørlandet

Sterk borteseier for EIK på Sørlandet

FOTO: Olaf Omdal

EIK tok lørdag sin andre strake seier da Vindbjart ble slått 2-1 etter å ha ligget under til pause.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.06.2015 kl 18:02

EIK-spillerne kunne juble for tre svært viktige poeng borte mot Vindbjart. Scoringer av Kenneth Grande og Kim Robert Nyborg sørget for at EIK tok et byks på tabellen, og for alvor kobler seg på i tetstriden.

I skrivende stund ligger EIK nå på en tredjeplass, men en kamp mindre spilt enn konkurrentene. Med seier borte mot Eidsvold Turn på onsdag, vil laget være to poeng bak serieleder Ull/Kisa.

Dalane Tidende var til stede og fulgte kampen. Nedenfor kan du lese et fyldig referat fra 2-1-oppgjøret.

Slik var kampen

Slutt: Det ender med EIK-seier. Tigrene tok seg betraktelig opp etter sidebyttet. EIK fikk stabilisert midtbanen og det sørget for at laget snudde kampen etter pause.

94: Det har vært stopp i spillet en periode etter en hodeduell mellom Perttamo og en Vindbjart-spiller. EIK-spilleren var raskt på beina, mens hjemmelagets spiller til slutt måtte forlate banen.

90: Spillerbytte: Cato Hansen ut, Granit Buzuku inn.

90: Vi er på overtid. EIK holder foreløpig tett bakover og går mot sin andre strake seier.

87: Det står fortsatt 2-1 til bortelaget. EIK er gode defensivt og kveler det vertene forsøker seg på. Perttamo var nettopp frampå med et skudd som ble reddet enkelt av hjemmelagets målvakt. Spillet på midtbanen har stabilisert seg og tigrene bør ha gode muligheter for å dra i land tre poeng her.

73: Forut for scoringen hadde også EIK en god kontringsmulighet som i siste liten ble avverget av Vindbjart-forsvaret.

71: MÅL! 1-2. Kim Robert Nyborg. EIK tar ledelsen på Moseidmoen. Nyborg banker ballen i mål fra om lag 11 meter etter innlegg fra venstre.

67: Etter scoringen har EIK gitt fra seg initiativet i oppgjøret. Litt typisk for årets EIK-lag. Vindbjart har mest ball, men det har ikke oppstått noen farligheter etter scoringen. Kim Robert Nyborg har fått et fortjent gult kort etter å ha taklet en spiller bak fra.

65: Cato Hansen får æren av å avslutte et godt EIK-angrep. Men headingen fra forrige helgs målscorer er for dårlig.

56: De gule og svarte har startet svært lovende etter hvilen. Laget har hatt flere store sjanser med blant annet Hansen. Derfor var det ikke uventet at det nå står 1-1.

54: MÅL! 1-1! Kenneth Grande Midtbanespilleren utligner for gjestene. Etter mye klabb og babb i feltet til hjemmelaget er det Grande som til slutt får til en avslutning som ender i nettmaskene. På tribunen jubler tigerflokken hemningsløst.

46: Spillerbytte: Sverre L. Larsen har kommet inn for Lars Jørgen Mork i pausen.

Pause: På tampen av omgangen får vertene en ny sjanse til å øke ledelsen med Gausdal, men også denne gang er Spiridonov våkent med. Lars Jørgen Mork har også fått et gult kort etter å ha gått hardt inn i en takling like før pausesignalet gikk. Alt i alt er det ok at hjemmelaget innehar ledelsen. EIK har hatt noen muligheter, men jevnt over har det gått litt for tregt med tigrene. Skal de ha ambisjoner om poeng, bør laget skru opp tempoet noen hakk etter hvilen.

36: Nok en sjanse på Moseidmoen. Denne gangen er det målscorer Gausdal som holder på å doble ledelsen. Et innlegg fra høyre treffer hodet til målscoreren, men ballen går via tverrlegger og over mål.

34: Innbytter Perttamo får en stor sjanse. EIK bryter spillet og setter fart, angriperen kommer alene med hjemmelagets målvakt. Perttamo velger å lobbe ballen, men forsøket går like til side for mål.

30: Kampen ligger å vipper. Det har vært underholdende så langt. Lars Jørgen Mork sender i vei et langskudd som fort kunne endt med scoring om det var mer krutt i det. Gode sjanser for flere scoringer før pause.

26: Spillerbyttet fører til at Perttamo tar plass helt på topp, mens Hansen settes ned på høyrekanten. Ingenting som tilsier at Rasmussen ble byttet ut på grunn av prestasjonen. Det dreier seg trolig nok om en skade.

24: Spillerbytte: Mathias K. Perttamo erstatter Espen S. Rasmussen.

23: Det svinger av oppgjøret nå. Begge lag produserer sjanser. Vidbjart har de siste minuttene hatt to sjanser. Men Igor Spiridonov har innledet dette oppgjøret på en svært imponerende måte. Han har den siste perioden avverget to sjanser fra blåtrøyene.

17: Kim Robert Nyborg får anledning til å avslutte, men forsøket blir for dårlig, og dermed får keeperen en enkel oppgave med å redde forsøket.

15: Espen S. Rasmussen får en stor mulighet når han blir spilt gjennom alene med keeper. Men angriperen er ikke kald nok, og missbruker muligheten.

(saken fortsetter under bildet)

Se bildet større

Kim Robert Nyborg FOTO: Olaf Omdal

12: Målet kom etter en god EIK-periode. Men ut fra åpningsminuttene var det ikke uventet at en av lagene ville ta ledelsen relativt tidlig.

10: MÅL! 1-0. Øyvind Gausdal. Den notoriske målscoreren sørger for ledelse til hjemmelaget. Gausdal får stå helt umarkert å stange ballen i mål med hodet.

7: Det har vært en frisk åpning på kampen. Vindbjart har vært farlig frampå nok en gang, men EIKs sisteskanse avverget. Deretter har Kenneth Grande og Cato Hansen hatt hver sin mulighet. Sistnevnte forsøkte seg med hodet. Fortsetter det slik, kan det fort bli en nettkjenning.

3: Kampen er i gang. Hjemmelaget har kommet best i gang, og Spiridonov har allerede vært i aksjon med en kvalifisert redning da en Vindbjart-spiller kom seg gjennom.

Før kampen: Ut fra tabellen er det to jevne lag som møtes. Bortelaget ligger på en 6.-plass med 12 poeng, mens vertene har tre færre poeng og ligger plassert på 9.-plass.

Kampfakta

Seriekamp i 2. divisjon: Moseidmoen gress:

Vindbjart - EIK

Dommer: Jon Romuld Håversen, Solbygg, FK

EIKs lag: Igor Spiridonov - Martin Falkeborn, Dennis Nielsen, Kim Skogsrud, Mads Nørby Madsen - Espen S. Rasmussen (Mathias K. Perttamo fra 24), Henning Romlso, Lars Jørgen Mork (Sverre L. Larsen fra 46), Kenneth Grande, Kim Robert Nyborg - Cato Hansen (Granit Buzuku fra 90).

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!