Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Powell lansert som Ull/Kisa-trener

Powell lansert som Ull/Kisa-trener

Magnus Powell er i søkelyset til Ull/Kisa. Også assistenttrener Mattias Nylund er på vei bort. FOTO: Ole Kristian Larsen

— Det bør ikke komme som noen overraskelse at EIK har hentet en trener med ambisjoner, sier Magnus Powell.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.10.2015 kl 13:46

Sesongen har så vidt blitt avsluttet før ryktene om framtida til treneren til EIK er i gang. Forrige uke skrev Romerikes Blad at Magnus Powell er den heteste kandidaten til å ta over som trener for Ull/Kisa etter at svenske Jonas Olsson ledet laget til opprykk. Olsson reiser nå hjem til Sverige for å ta over Ljungskile i Superettan.

– Dette har jeg ingen kommentar til nå, utover at det er smigrende å bli nevnt som mulig ny trener for Ull/Kisa, sier Magnus Powell til Dalane Tidende.

Vil ikke kommentere

Søndag satte han kursen hjem til Østlandet for å ta noen uker med ferie.

– Har det vært noen form for dialog mellom deg og Ull/Kisa?

– Det har jeg ingen kommentar til i det hele tatt, svarer Powell.

– Vil du vurdere et eventuelt tilbud fra Ull/Kisa?

– Selvsagt vil jeg vurdere det, dersom det skulle dukke opp. Nå som vi ikke rykket opp, er det naturlig at det virker fristende dersom man får tilbud om jobb på et høyre nivå. På lik linje med spillerne har også jeg som trener ambisjoner, svarer Powell.

– Det er vanskelig å lykkes for spillere, og enda tøffere for trenere. Man må gjerne ta de mulighetene man får, legger svensken til.

Har kontrakt med EIK

EIK-treneren har ikke angret ett sekund på at han valgte å ta over EIK foran 2015-sesongen.

– Jeg er en langt mer moden trener nå enn da jeg kom til Egersund. Det har vært et utrolig år for meg. Jeg har fått lov til å teste ut mine ideer og meg selv som leder, og det er jeg veldig glad for, sier Powell.

Svensken er samtidig klar på at han har en kontrakt som gjelder også for neste sesong.

– Mitt utgangspunkt er at jeg forholder meg til kontrakten jeg har med EIK. Jeg kan ikke ta stilling til noe annet før det foreligger noe konkret, sier Powell.

– Har du diskutert framtiden med klubbledelsen i EIK?

– Nei. Jeg har en avtale med EIK, og den forholder jeg meg til, Skulle noe skje, så er det tre parter som skal bli enige. Men slike situasjoner som dette kommer alltid opp etter en sesong, sier han.

Familie på Østlandet

Med tanke på Powells familiesituasjon vil det være langt enklere for ham å trene et lag på Jessheim kontra Egersund.

– Selvsagt savner man familien når man bor borte fra dem. Jeg har vært hjemme til sammen 22 dager etter jeg tok over EIK. Det er ikke for mye, men spillerne har gitt meg en enorm energi, og dersom familien hadde gitt signaler om at de ville hatt meg hjem, så hadde det ikke spilt noen rolle for meg om det var en klubb som var interessert, understreker Powell.

– I hvor stor grad har trenerjobben i EIK svart til forventningene?

– I stor grad! Jeg hadde i utgangspunktet ikke noen store forventninger. Målet mitt var å få testet ut mine egne ideer. Det har jeg til de grader fått gjort. Vi har tatt flere poeng i år enn i fjor, så jeg har tatt laget et steg videre, vil jeg påstå. Alt har vært slik jeg ønsket, bortsett fra avslutningen på sesongen. Jeg synes vi hadde fortjent bedre enn andreplass, svarer han.

Powell innrømmer at det var mye å ta tak i da han ankom klubben.

– Jeg har ingenting å si på det arbeidet Bengt Sæternes la ned, men da vi skulle gjøre det på min måte, måtte klubben og a-laget gjennom store omstillingsprosesser. Den utfordringen har de tatt på strak arm, sier han.

Mange uten kontrakter

Magnus Powell er ikke den eneste som kan komme til å forsvinne i løpet av vinteren. Dalane Tidende erfarer at assistenttrener Mattias Nylund allerede har signalisert at han gir seg. Reservekeeper Rimantas Boguzas offentliggjorde i helga at han vender hjem til Litauen. I tillegg er flere spillere på utgående kontrakt. Lars Jørgen Mork, Mads Nørby Madsen og Marceli Wawrzynkiewicz er blant spillerne som står uten kontrakt neste år.

Også flere lokale spillere er uten kontrakt, deriblant Espen S. Rasmussen, Sverre L. Larsen, Mathias K. Perttamo og Henning Romslo. DT vet at kontraktsforhandlingene startet opp i helga, men ingen har foreløpig signert for en ny sesong, og det kan tenkes at enkelte spillere vil avvente dersom Magnus Powells fremtid er usikker.

Se bildet større

Verken Henning Romslo eller Marceli Wawrzynkiewicz har kontrakt neste sesong. EIK har allerede startet opp forhandlingene med flere av spillerne. FOTO: Ole Kristian Larsen

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!