Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stor interesse for Egersund halvmaraton

Stor interesse for Egersund halvmaraton

Fra fjorårets Egersund halvmaraton. Knut Ro Sørensen (8) leder an i ei stor gruppe. FOTO: Julie Hansen

138 satte av gårde i surt regnvær da startskuddet gikk for Egersund halvmaraton for et år siden. Med lørdagens gode værutsikter bør deltakertallet passere 150 – minst.

Tekst:

Publisert:

112 av deltakerne løp de drøyt 21 kilometerne tur/retur Lagård-Krossmoen. Resten deltok i 10-kilometeren.

– Vi synes det er veldig kjekt å kunne sende av gårde store felt. Men antall deltakere er veldig væravhengig. I morgen er det meldt godt løpevær. Det gir forhåpentligvis positive utslag på deltakelsen, sier løpsleder Ivar Einarsen.

Han var imponert over at så mange stilte til start i det dårlige været i fjor. Faktisk var det bare én færre enn de som løp Egersund halvmaraton i 2014. I tillegg kom de 26 som valgte det korte alternativet.

Forhåndspåmeldingen lover godt. I dag var det registrert 78 forhåndspåmeldte. Det er mange flere enn det som har vært vanlig tidligere. Cirka 15 av disse er påmeldt til milløpet.

Einarsen tror at ei stadig voksende joggebølge, samt satsinga EIK friidrett har gjort med å få i gang et løpermiljø for voksne, er noe av forklaringa på at det blir stadig flere som deltar i lengre løp.

I fjor vant Simen Bergset halvmaratonen. Skjalg-løperen ble klokket i mål på 1,13,15. Kvinneklassen ble vunnet av Inger Dagny Saanum på 1,26,43. Beste lokale herreløper var Espen A. Eik. Han fikk tida 1,23,29. Kirsti J. Skåtøy, EIK, ble nummer tre i kvinneklassen på 1,29,09.

Mila ble vunnet av EIKs Torstein Tengsareid. Han gjennomførte på 31,49. Tengsareid kommer ikke til å forsvare seieren. Han reiser i morgen på treningsleir i utlandet. Vibeke Steffensen var raskeste kvinne med 43,19.

Om værmeldinga slår til, blir det rundt tre plussgrader og flau vind fra øst under løpet.

Nyheter fra andre aviser

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!